Nova vest
Fudbal

Utorak, 06.04.2010.

22:21

LŠ: Mesi - Arsenal 4:1

Fudbaleri Barselone igraće protiv Intera u polufinalu Lige šampiona pošto su u revanšu četvrtfinala pobedili Arsenal na 'Kamp Nou' sa 4:1.

Izvor: AG

Autor: AG

Default images

Prvi meč u Londonu završen je sa nerešenih 2:2, pa su Katalonci dalje prošli sa ukupnih 6:3. Arsenal je nakon gola Niklasa Bendtnera u 18. minutu imao rezultat koji ga vodi dalje, ali onda je na scenu stupio čarobnjak Leo Mesi koji je od 21. do 42. minuta sa tri gola ugasio sve nade gostiju. Fenomenalni Argentinac je u 88. minutu svojim četvrtim golom postavio i konačnih 4:1.

Protivnik Barse na putu ka drugom uzastopnom finalu biće italijanski Inter koji je sa dva puta po 1:0 izbacio moskovski CSKA. Barsa i Inter već su ove sezone odigrali dva meča u Ligi šampiona, pošto su bili u istoj grupi.

U Milanu je bilo 0:0, a Barsa je na svom terenu lako slavila sa 2:0.

Mesi je tako postao šesti igrač u istoriji Lige šampiona koji je postigao četiri gola na jednoj utakmici. Zvanično najbolji fudbaler sveta postigao je osam golova na devet ovosezonskih duela u najjačem evropskom takmičenju.

Obe ekipe su u utakmicu ušle značajno oslabljene zbog povreda igrača. U timu aktuelnog svetskog šampiona nije bilo Zlatana Ibrahimovića, Karlesa Pujola i Đerara Pikea, dok je Arsenal igrao bez kapitena Seska Fabregasa, Andreja Aršavina i dugo povređenih Vilijama Galasa i Robina van Persija.

Barselona je na početku ozbiljno zapretila, Katalonci su stvorili tri prilike, preko Mesija i Pedra Rodrigesa, ali su obojica bili neprecizni. Međutim, posle brze kontre, Arsenal je poveo.

Abu Dijabi je povukao kontru, dodao je do Tea Volkota na desnoj strani, koji je pronašao Bendtnera. Danac je odmah šutirao, ali je golman Vitor Valdes odbranio njegov pokušaj. Lopta se ponovo odbila do Bendtnera koji je bolje šutirao i u 18. minutu zatresao mrežu domaće ekipe.

Ključni detalj za ishod ovog duela dogodio se samo minuta nakon vođstva Arsenala. Ponovo je Dijabi sjajno povukao kroz sredinu, ali ovoga puta je pogrešio i umesto da doda desno do Volkota, pokušao je da proigra Bendtnera na levoj strani.

Barsa je taj nalet presekla, a samo dva minuta kasnije rezultat je izjednačen. Mesi je pokušao da pronađe saigrača u šesnaestercu, defanzivac "tobdžija" Mikael Silvestre je na kratko izbacio loptu, ali samo do Argentinca, koji je sa 17 metara snažnim udarcem poslao loptu u gornji levi ugao golmana Almunije.

Posle izjednačenja obe ekipe su zaigrale angažovanije, a loptu je u svom posedu više imala Barselona, čiji su napadi uglavnom išli preko Mesija. Najbolji fudbaler sveta se u 32. minutu odlično oslobodio svojih čuvara i šutirao sa ivice šesnaesterca, ali je lopta pogodila spoljni deo mreže.

Posle pet minuta Mesi je doneo preokret, drugim golom na meču. Dodao je loptu do Erika Abidala na levoj strani, koji je ubacio u šesnaesterac. Rodriges je došao do lopte i prosledio do Mesija, koji je sa 11 metara lako savladao Almuniju.

Barselona je i pored vođstva nastavila sa napadima i pet minuta posle drugog postigla i treći. Sejdu Keita je dodao do Mesija, koji se zaleteo ka protivničkom golu, Almunija mu je krenuo u susret, ali ga je odlični Argentinac lobovao i postigao "het trik", četvrti ove godine.

Barselona je, zadovoljna rezultatom, spustila ritam u prvom poluvremenu. Trener Arsenala Arsen Venger je izmenama pokušao da pokrene svoju ekipu, ali fudbaleri engleskog tima nisu imali rešenja, pošto su igrači Barselone preciznim pasovima čuvali loptu i veliku prednost.

Bendtner se u 73. minutu našao u dobroj prilici, posle centaršuta Gaela Klišija sa leve strane, glavom je zahvatio loptu i pogodio stativu, ali sudije su ipak prekinule igru, pošto je danski fudbaler bio u ofsajdu.

U završnici utakmice Maksvel je, posle kombinacijom sa Jaja Tureom mogao da postigne četvrti gol za Barselonu, ali je Almunija dobro intervenisao.

Grešku saigrača ispravio je Mesi, koji je u 88. minutu i četvrti put savladao Almuniju, koji je prvo uspeo da odbrani njegov šut, ali mu je Argentinac, iz drugog pokušaja poslao loptu kroz noge.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

121 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve