Nova vest
Fudbal

Utorak, 06.04.2010.

02:39

Orlovi: Sjajni Kuzmanović i Subotić

Protekle nedelje od srpskih fudbalera u Evropi, najviše su se istakli Zdravko Kuzmanović i Neven Subotić.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Kuzmanović je bio najbolji igrač susreta, strelac i asistent u pobedi Štutgarta nad Borusijom iz Menhengladbaha. Subotić je bio strelac pobedonosnog gola za Dortmund, a dobru partiju prikazao je i Dejan Stanković koji je bio asistent za Inter. Aleksandar Luković je bio odličan u pobedi Udinezea nad Juventusom, dok je Jovan Markoski dao dva gola za Vorsklu.

Kapiten Srbije Dejan Stanković bio je jedan od boljih igrača u pobedi Intera nad Bolonjom rezultatom 3:0. Stanković je asistirao Moti prilikom trećeg gola, a meč je završio sa žutim kartonom.



Udineze je takođe bio uspešan, istim rezultatom protiv Juventusa. Aleksandar Luković je bio na nivou, ne dopustivši napadačima Juventusa da dođu do izražaja. Luković je takođe meč završio sa žutim kartonom, dok se Dušan Basta još uvek oporavlja od povrede. Lacio je igrao samo 1:1 sa Napolijem na svom stadionu, a Aleksandar Kolarov, za koga je zainteresovano više klubova, je igrao svih 90 minuta i u par navrata je šutirao sa distance. Adem Ljajić je sa klupe posmatrao remi Fiorentine na gostovanju Parmi, dok Vlade Avramova nije bilo u protokolu. Na klupi za rezerve bio je i Stefan Šćepović (Sampdorija).

U velikom derbiju Premijer lige, Čelsi je slavio na Old Trafordu protiv Mančester Junajteda sa 2:1, a domaćoj ekipi nije pomogao ni Nemanja Vidić. Sa druge strane, Branislav Ivanović je pauzirao zbog povrede, dok Nemanje Matića nije bilo u protokolu.

Nenad Milijaš je ponovo ceo meč proveo na klupi, a njegovi Vulvsi su poraženi na gostovanju Arsenalu minimalnim rezultatom. Vladimir Stojković je takođe bio na klupi u porazu Vigana od Fulama sa 2:1. Duško Tošić, koji je nedavno stigao u Kvins Park Rendžers, igrao je za rezervni tim ceo meč.

Od srpskih fubalera u Španiji, igrao je samo Ivica Dragutinović u pobedi Sevilje nad Tenerifama 3:0. Drago je iz igre izašao osam minuta pre kraja. Milan Smiljanić (Hihon), Milan Stepanov (Malaga) i Ivan Obradović (Saragosa) vratili su se treninzima. Nikole Žigića nije bilo u sastavu Valensije zbog suspenzije.

Nemačka: Kuzmanović i Subotić doneli pobede

Srpski fudbaleri u Bundesligi su imali zapažene učinke. Borusija iz Dortmunda savladala je u derbiju Verder sa 2:1, a pobedonosni pogodak za ‘milionere’ postigao je srpski reprezentativac Neven Subotić.



Leverkuzen je neočekivano poražen od Ajntrahta, a u pobedničkoj ekipi nije bilo Nikole Petkovića. Iznenađenje je bilo i visoka pobeda Herte na gostovanju Kelnu – 3:0. U pobedničkoj ekipi Gojko Kačar je igrao svih 90 minuta (žuti karton), dok je Nemanja Pejčinović ostao na klupi. U domaćoj ekipi istakao se i Zoran Tošić, ali po dva žuta kartona koje je dobio u razmaku od minut, zbog čega je isključen tri minuta pre kraja utakmice.

Sjajnu partiju prikazao je Zdravko Kuzmanović koji je bio najzaslužniji za trijumf Štutgarta nad Menhengladbahom od 2:1. Iako su gosti poveli, Kuzmanović je u 66. minutu bio asistent Mariki, da bi zatim, sedam minuta pre kraja, postigao pobedonosni pogodak sa ivice kaznenog prostora.



Miloš Marić (Bohum) je pauzirao zbog suspenzije, dok su u ‘Cvajti’ igrali Antonio Rukavina i Aleksandar Ignjovski za Minhen 1860 koji je poražen od Kotbusa na svom terenu sa 2:1. Đorđe Rakić igrao je do dvadesetak minuta pre kraja. Srđan Baljak igrao je svih 90 minuta za Duizburg.

Francuska, Belgija, Holandija: Srpski fudbaleri nezapaženi

Najneizvesniji šampionat je u Francuskoj gde se za titulu bori čak šet timova. Nenad Džodić (Monpelje) je pauzirao zbog povrede, dok je Milan Biševac igrao svih 90 minuta u pobedi Valensijena nad Lilom. Mateja Kežman, koji je proglašen za igrača meseca u Pari Sen-Žermenu, igrao je do 69. minuta u remiju sa Okserom 1:1. Milivoje Vitakić i Danijel Ljuboja igrali su svih 90 minuta u porazu Grenobla od Lorijena na svom terenu. Poraz je doživeo i Lans, za koji je Dejan Milovanović igrao svih 90 minuta, dok Nenada Kovačevića nije bilo zbog povrede. Ivan Stevanović ponovo je propustio priliku da se nađe u timu Sošoa.

Slobodan Rajković ni ove nedelje nije igrao za Tvente, lidera šampionata u Holandiji, koji je savladao Venlo sa 2:0. Ajaks je jedva pobedio Den Hag, za ‘kopljanike’ je Marko Pantelić igrao do 55. minuta, uz zarađen žuti karton, dok je Miralem Sulejmani, posle dva i po meseca igrao poslednjih desetak minuta, ali bez preteranog učinka.

PSV je takođe jedva pobedio, a Jagoša Vukovića nije bilo u timu. Fejenord je remizirao sa NAC Bredom, a Stefan Babović je izašao iz igre 25 minuta pre kraja. Goran Lovre je igrao do šest minuta pred kraj u porazu Groningena od Vitesa, dok je Filip Đuričić igrao do 67. minuta u ubedljivoj pobedi Herenvena nad Spartom (4:1).

U Belgiji se igra plej-of, a u derbiju Anderleht i Briž su igrali 2:2, a Nemanja Rnić je bio na klupi za rezerve. U ‘donjem’ plej-ofu, Standard igra sa B timom, pa tako Milana Jovanovića nije bilo u sastavu.

Milan Dudić ponovo nije bio u sastavu Salcburga u pobedi nad Matersburgom, ali se Srđan Pavlov upisao u strelce za Kapfenberg.

Goran Obradović je igrao za Sion u pobedi nad Bazelom od 4:3, dok je Milan Gajić odigrao poslednjih 15 minuta za Cirih.

Ostali: Dva gola Jovana Markoskog

U Rusiji se derbi CSKA – Zenit nije odigrao iz bezbedonosnih razloga, tako da Miloš Krasić i Danko Lazović nisu mogli da se dokazuju jedan protiv drugog. Dejan Radić i Dušan Anđelković igrali su u porazu Rostova od Spartaka iz Naljčika sa 5:2. Đorđe Jokić je igrao za Tom u remiju sa Spartakom 2:2, dok je Branimir Petrović igrao takođe svih 90 minuta za Krila Sovjetov u porazu u Groznom od Tereka sa 2:0.

U Ukrajini, Jovan Markoski je bio dvostruki strelac u pobedi Vorskle nad Ilčivecom.

Dinamo iz Kijeva je dobio Zorju sa 2:0, a Miloš Ninković nije ulazio u igru. Šahtjor je slavio nagostovanju Olobonji, a Igor Duljaj je igrao prvih 45 minuta. Metalurg je poražen na svom terenu od Krivbasa, a za domaću ekipu igrali su Vladimir Dišljenković i Đorđe Lazić, koji se povredio posle 20 minuta igre. Aleksandar Trišović je imao slabiju partiju u dresu Zakarpatija, za 75 minuta igre, dok je za gostujući Černomorec nastupao Nemanja Tubić (žuti karton). Ivan Milošević je ušao u igru pet minuta pred kraj prvog poluvremena, dok je Milan Obradović igrao svih 90 minuta za Metalist u remiju sa Tavrijom 1:1. Za goste su igrali Slobodan Marković i Željko Ljubenović.

Srpski fudbaleri u Češkoj, Miloš Bosančić (Liberec), Uglješa Radinović (Brno), Marko Đalović (Mlada Boleslav), nisu igrali proteklog vikenda.

Miroslav Radović je igrao za Legiju od drugog poluvremena, u porazu od Leha, za koji je igrao Dimitrije Injac, dok Ivana Đurđevića nije bilo. Bojan Isailović je primio dva gola u remiju Zaglebja sa Lehijom, a po 90 minuta igrali su i Nikola MIjailović i Aleksandar Vuković (Korona Kjelce).

U Grčkoj i na Kipru se nisu igrale utakmice. Ivan Ergić je za tursku Bursu, lidera šampionata, igrao do 68. minuta u pobedi nad Antalijom sa 2:1. U Izraelu, Nemanja Vučićević nije igrao zbog povrede, dok se još uvek ne zna zašto Ivica Ilijev ne igra za Makabi iz Tel Aviva. Makabi Petah Tikva je igrala 2:2 sa Hapoel Akom, a Nebojša Marinković i Dragoslav Jevrić su nastupili za domaćine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve