Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 05.04.2010.

23:50

LŠ: Počinje konačni rasplet

U utorak se igraju prvi revanš mečevi četvrtfinala fudbalske Lige šampiona, na programu su dueli CSKA - Inter i Barselon - Arsenal.

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

Inter u Moskvu odlazi sa golom prednosti, pošto je u Milanu ostvario minimalnu pobedu golom Dijega Milita. Sa druge strene, Barselona je u prvom meču u Londonu prokockala dva gola prednosti, pa je na kraju morala da se zadovolji sa remijem (2:2). U revanšu oba tima će biti veoma oslabljena zbog velikog broja povređenih igrača.

CSKA Moskva - Inter Milan

Fudbaleri Intera na revanš meč četvrtine finala Lige šampiona u Moskvu nose prednost od jednog gola. ’Neroazuri’ su pre sedam dana savladali CSKA na stadionu ’Đuzepe Meaca’ zahvaljujući golu Dijega Milita. Trener Intera Portugalac Žoze Murinjo zabrinut je pred revanš meč zbog povrede Veslija Snajdera. Holandski internacionalac je u utorak napustio popodnevni trening Intera zbog problema sa desnim člankom.

"Snajder ima problem. Moramo da budemo strpljivi i da se nadamo najboljem. Kao i uvek sačekaću poslednji trenutak, kako bih doneo pravu odluku", istakao je Murinjo.

Portugalac se složio sa ocenom da je sve još uvek otvoreno i da ekipa CSKA takođe ima šanse da prođe u narednu fazu takmičenja, ali ipak smatra da je njegov tim u prednosti.

"Minimalna pobeda iz prve utakmice ostavlja nam mogućnost da prođemo dalje i sa remijem. Ukoliko ne primimo gol plasiraćemo se u polufinale. Sa druge strane, ukoliko postignemo gol, imaćemo još bolje šanse da prođemo dalje. Međutim, ukoliko CSKA povede biće veoma teško", ocenio je trener Intera.

"U prvoj utakmici smo igrali veoma dobro, ali smo nažalost postigli samo jedan gol. Moramo biti maksimalno koncentrisani. Imam puno poverenje u ekipu, iza nas su odlične partije u LŠ i zato sam siguran da možemo da eliminišemo ekipu CSKA. Ipak, to će biti veoma težak meč", dodao je Murinjo.

Golman Intera Žulio Cesar i defanzivac Ivan Kordoba imaju manjih problema sa povredama, ali se očekuje da ipak budu u kombinaciji za meč u Moskvi. Mario Baloteli se, takođe, posle sukoba sa Murinjom vratio u prvi tim, pošto je u prošlom kolu Serije A odigrao svoj prvi meč još od sedmog marta i postigao gol u pobedi nad Bolonjom.

Intre će pokušati da se plasira u polufinale LŠ, prvi put posle sedam godina, dok CSKA želi da postane prvi ruski klub koji je stigao do polufilala Lige šampiona. Spartak iz Moskve se davne 1991. godine plasirao u polufinale tadašnjeg Kupa šampiona.

Trener CSKA Leonid Slatski svestan je da njegov tim mora da postigne gol ukoliko želi da izbegne eliminaciju i priznaje da bi eventualni pogodak Intera njegov tim doveo u gotovo bezizlaznu situaciju.

"Moramo biti mnogo agresivniji kako bi postigli gol. Međutim, nikako ne smemo zapostaviti igru u odbrani, pošto bi primljeni gol naš zadatak pretvorio u nemoguću misiju. Najvažniji je rezultat, dok je igra u drugom planu", istakao je Slatski.

Slatski neće moći da računa na Aldonina i srpskog reprezentativca Miloša Krasića koji su suspendovani.

"Moraćemo da promenimo startnih 11, ali se nadam da to neće uticati na našu igru", rekao je trener CSKA.

Barselona - Arsenal

TrenerBarselone Pep Gvardiola upozorio je svoje igrače da zaborave prvi meč u Londonu i da se koncentrišu na revanš i posao koji je pred njima. Barsa je sjajno počela prvi meči povela sa 2:0, ali se Arsenal u završnici utakmice vratio u igru i stigao do izjednačenja. Arsenal je u tom meču bio u podređenoj ulozi, ali je na kraju uspeo da izbegne poraz, međutim Gvardiola smatra da se neće tako nešto neće ponoviti.

"Naša igra iz prve utakmice nema nikakve veze sa revanšom. Takve stvari su veoma retke i to je sada prošlost. Moramo da zaboravimo Liondon i da se fokusiramo na posao koji je pred nama. Istinaje, igrali smo dobro, ali sada ponovo moramo da damo sveod sebe. Ukoliko to ne učinimo bojim se da ćemo biti eliminisani", zaključio je Gvardiola

Gvardiola u revanšu ne može da računa na kapitena Pujola i Pikea, koji su suspendovani. Zlatan Ibrahimović, takođe, neće igrati pošto se povredio pred meč sa Bilbaom, dok je Inijesta još uvek pod znakom pitanja.

"To su veoma loše vesti za nas i nadam se da ćemo se brzo vratiti u normalu", rakao je Gvardiola.

Ništa bolje situacija nije ni u Arsenalu. Kapiten Arsenala Fabregas neće igrati zbog povrede koju je zadobio na prvoj utakmici, kada je Pujol na njega oštro startovao u šesnaestercu. Utakmicu će zbog povreda propustiti i Andrej Aršavin, Vilijam Galas i Robin van Persi.

Trener "tobdžija" nada se da bi Song mogao da bude spreman za revanš utakmicu.

"Song je imao povredu prepona, obaviće lekarske preglede, ali trebalo bi da bude spreman. Imamo problema sa sastavom, a na prvenstvenoj utakmici protiv Vulverhemptona sam odmarao nekoliko igrača, kako se ne bi povredili i pogoršali situaciju", rekao je Venger.

"Uprkos brojnim povredama verujem u naš uspeh. Naravno to podrazumeva da svi igrači pruže 110% svojih mogućnosti", dodao je trener Arsenala.

Trener Arsenala Arsen Venger priznao je da je Barselona nadigrala njegovu ekipu u prvoj utakmici, ali je ipak rekao da je zadovoljan rezultatom.

" Moramo da budemo hrabri, da se ne krijemo na terenu. Nije tajna da nas je Barselona nadigrala u prvom meču, ali i mi smo imali dobre šanse", rekao je Venger.

Revanš mečevi četvrtfinala Lige šampiona:

18:30 časova – Moskva, ’Lužniki’ CSKA – Inter (prvi meč 0:1)
20:45 časova – Barselona, ’Kamp Nou’ Barselona - Arsenal (prvi meč 2:2)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve