Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 05.04.2010.

14:57

„Rafa, šta to radiš?“

Menadžer Liverpula Rafael Benitez pokušao je da odbrani svoju odluku da na meču sa Birmingemom izvede iz igre Fernanda Toresa pri rezultatu 1:1.

Izvor: MT

Autor:MT

Default images

Benitez je u 65. minutu zamenio jednog od najboljih napadača na svetu Fernanda Toresa, da bi u igru uveo Davida N’Goga, što je izazvalo nevericu, kako među navijačima ’crvenih’, tako i među igračima na terenu. Španac je svoju odluku obrazložio time da je „Tores bio iscrpljen i da je timu bila potrebna svežina".

Liverpul i Birmingem su u prvih 11 minuta drugog poluvremena postigli po gol, u meču u kojem je ekipi sa Enfilda bila neophodna pobeda kako bi ostali u trci za plasmanom na četvrto mesto, koje vodi u Ligu Šampiona.

Odluka Beniteza da u 65. minutu, pri rezultatu 1:1, izvede Fernanda Toresa iz igre „prelila je čašu“ i kod onih kod kojih je imao najveću podršku, među kojima se nalazi i kapiten ekipe Stiven Džerard, koji je ostao zbunjen potezom svog menadžera.



Meč je završen 1:1, a N’Gog jeu samom finišu promašio stopostotnu šansu kojom bi njegov tim ostao u trci za četvrtim mestom.

Benitez je svoju odluku objasnio „iscpljenošću Toresa“.

Da li je Tores bio povređen? Ne, bio je iscrpljen, pre toga smo 60 minuta igrali sa 10 igrača na terenu. Bio je umoran kao i svi igrači koji su igrali u četvrtak“, rekao je Benitez misleći na susret sa Benfikom u Ligi Evrope, gde je Rajan Babel isključen u prvom poluvremenu.

N’Gog je bio dobar potez, pošto nam je bio potreban par svežih nogu, a on se dobro kretao“, dodao je Benitez.

Menadžer Liverpula je dodao da njegova ekipa još uvek može do četvrtog mesta, ali da će morati da zabeleži svih pet pobeda u preostalim mečevima.

Da li je teško doći do četvrtog mesta? Da, to je istina, ali moramo da nastavimo da se borimo i u igri je još uvek veliki broj poena. Sada moramo da pobedimo na poslednjih pet mečeva. Mi ni pre ovog meča nismo imali prostora za grešku, a sada je taj prostor još manji, ali to je fudbal. Zavisi i od ostalih timova, ali verujem da možemo da pobedimo na svim našim mečevima, kao što moramo da verujemo da će ostali timovi gubiti“, rekao je Benitez.

Liverpul je sada šesti na tabeli sa četiri poena manje i utakmicom više od četvrtoplasiranog Mančester Sitija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve