Nova vest
Fudbal

Nedelja, 04.04.2010.

21:09

Ajaks u 92. minutu do pobede u Hagu

Fudbaleri Ajaksa pobedili su Den Hag u gostima sa 1:0, i tako zadržali priključak za vodećim Tventeom u holandskoj Erediviziji.

Izvor: AG

Autor: AG

Default images

U ostalim mečevima 30. kola holandskog šampionata odigranim u nedelju PSV je slavio protiv Viljema na gostovanju sa 1:0, Herakles je bio siguran kod kuće protiv NEC-a (2:0), a Fejnord i NAC su remizirali bez golova na ’De Kujpu’.

Ekipa Martina Jola imala je imperativ moranja protiv Den Haga, i to se osetilo u njihovoj igri. Ajaks je u prvom poluvremenu predvođen Markom Pantelićem i Luisom Suarezom stvorio nekoliko prilika, ali to je bilo daleko od igre koju tim iz Amsterdama prikazuje u poslednje vreme.

Pantelić je u 55. minutu izašao sa terena, a nakon toga Ajaks je igrao još slabije. Ključni momenat meča dogodio se 15 minuta pre kraja kada je golman Den Haga, koji je u igru ušao u prvom poluvremenu zamenivši prvog čuvara mreže koji se povredio, dobio crveni karton pošto je udario De Zeuva.

Na gol je stao jedan defanzivac domaćina, ali je Ajaks i u toj situaciji imao puno problema da probije odbranu domaćina. Ipak, u drugom minutu nadoknade posle jednog kornera lopta se odbila na ivicu šesnaesterca gde je Aldervirld sjajno zahvatio i doneo rvednu pobedu timu iz Amsterdama. Poslednjih desetak minuta u gostujućem sastavu igrao je i Miralem Sulejmani.



Eredivizija, 30. kolo:

Venlo – Tvente 0:2
Vitese – Groningen 3:0
AZ – Utreht 2:0
Roda – RKC 5:1
Herenven – Sparta 4:1
Fejnord – NAC 0:0
Den Hag – Ajaks 0:1
Herakles – NEC 2:0
Viljem – PSV 0:1

Ajaks sada ima 73 boda, četiri manje od Tventea koji je u subotu slavio protiv Venla u gostima sa 2:0. Na trećem mestu na tabeli je PSV sa 72 boda. Do kraja Eredivizije ostalo je još četiri kola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve