Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 01.04.2010.

21:57

AP: Srbija može da pobedi Nemačku

Agencija Asošiejted Pres ocenila je u analizi predstojećeg SP u Južnoj Africi da reprezentaciju Nemačke u grupnoj fazi očekuje veoma težak posao.

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

'Panceri' će na Mundijalu, od 11. juna do 11. jula, igrati u D grupi sa reprezentacijama Srbije, Australije i Gane. Američka agencija navodi da su Australija i Gana fudbalske nacije u usponu, dok je talentovana Srbija sposobna da pobedi bilo koju reprezentaciju, iako joj nedostaje stabilnost u igri.

Asošiejted Pres ocenjuje da je glavni favorit u grupi, ipak, selekcija Nemačke, koja je do sada tri puta bila svetski prvak. ’Panceri’ su na prethodnom Mundijalu, kao domaćini, zauzeli treće mesto. Kostur tima koji je igrao na SP pre četiri godine igraće i u Južnoj Africi, pošto će se selektor Joakim Lev osloniti na Miroslava Klosea, Mihaela Balaka, Lukasa Podolskog i Bastijana Švajnštajgera.

Problem za selekciju Nemačke mogao bi da bude neizvesni ostanak selektora Joakima Leva na toj funkciji po završetku Mundijala, što bi moglo da pokvari atmosferu u ekipi. Nemci će prvu utakmicu igrati u Durbanu, 13. juna sa Australijom, koju sa klupe predvodi Pim Verbek.

Holandski strateg je već najavio da će po završetku Svetskog prvenstva napustiti reprezentaciju Australije, koji predvode Tim Kejhil, Hari Kjuel i Mark Švarcer.

Drugi meč prvog kola D grupe igra se u Pretoriji gde će se sastati Srbija i Gana, jedina afrička zemlja koje je 2006. godine na SP u Nemačkoj prošla prvu fazu takmičenja, ali je potom eliminisana od Brazila.

Selekcija Gane pojačana je igračima koji su prošle godine osvojili Svetsko prvenstvo za fudbalere do 20 godina. Glavna poluga tima, ipak, trebalo bi da bude vezista Čelsija Mikel Esjen, iako je on zbog povrede kolena propustio veći deo ove sezone.

Srbija, prema oceni Asošiejted Presa, ima veliki broj kvalitetnih pojedinaca, sjajnu odbranu, ali ne i jedinstvo u ekipi zbog čega su izostajali rezultati na mečevima na strani. Zato se ocenjuje da će glavni zadatak selektora Radomira Antića biti da uklopi Dejana Stankovića, Nemanju Vidića, Branislava Ivanovića i ostale srpske igrače u kompaktan tim koji bi u tom slučaju, kako se navodi, mogao da ima voma zapažen učinak na predstojećem Mundijalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve