Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 01.04.2010.

16:15

Pretučen Dragče Dimitrijević

Predsednik fudbalske Zajednice superligaša Srbije Dragče Dimitrijević pretučen je jutros ispred svog stana u Balkanskoj ulici u Beogradu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Tu informaciju objavio je na konferenciji za novinare generalni sekretar te organizacije Miodrag Janković. Nepoznati napadač je, kako je novinarima pojasnio Janković, Dimitrijeviću rekao: "Ovo ti je zbog fudbala". Dimitrijević je primljen u Urgentni centar sa "teškim povredama glave, otocima i rasekotinama".

"Zajednica superligaša najoštrije osudjuje taj čin i bilo kakav drugi vid nasilja", rekao je Janković posle vanredne sednice Izvršnog odbora Zajednice superligaša sazvane upravo zbog dizanja tenzije u srpskom fudbalu, koju su međusobnim optužbama izazvali i predsednici pojedinih klubova.

"Ne mislimo da je Dimitrijević pretučen po nečijem nalogu. To je verovatno delo nekog bolesnog uma, nekoga ko je pomislio da sam može da deli pravdu, jer je neko kaznio predsednika njegovog kluba", naveo je Janković.

Dimitrijević je poslednju kaznu izrekao predsednicima Crvene zvezde, Partizana i Jagodine, Vladanu Lukiću, Draganu Đuriću i Goranu Milanoviću, koji su zbog prepucavanja po medijima samo opomenuti.

Zvezda i Partizan su raspravu nastavili i posle te kazne i upravo su ta dva kluba najveći razlog zbog kojeg je sednica Izvršnog odbora Zajednice i održana.

Predstavnici Zvezde i Partizana Goran Vasilijević i Ratomir Babić, međutim, na sastanku nisu decidirano rekli šta smeta tim klubovima.

Vasilijević je, kako je preneo Janković, kazao "da misli da se protiv Zvezde vodi zavera", dok je Babić samo konstatovao da se stvara velika nervoza zbog dešavanja u fudbalu i da to treba da prestane.

Niko od klubova, međutim, nije prihvatio odgovornost za takvo stanje, pa ni finansijer Hajduka iz Kule Nikola Džomba, predsednik kruševačkog Napretka Dragiša Binić i sportski direktor subotičkog Spartaka Miodrag Morača, koji su proteklih danima po dnevnoj štampi glasno govorili o navodnom lažiranju mečeva u Super ligi.

Danas su, ipak, svi demantovali da su to izjavljivali, već da su njihove reči istrgnute iz konteksa ili da su ih novinari pogrešno razumeli.

"Problema u Super ligi nema. To su samo 'rekla-kazala' priče bez ikakvih dokaza", istakao je predsednik Zajednice Branimir Babarogić.

"Govorilo se da je Zvezda namestila utakmicu sa Napretkom (2:1 u 18. kolu). A Zvezda je gol postigla u 86. minutu. Pa zar se tako namešta meč", prokomentarisao je Babarogić samo jedan od mečeva koji su se u medijima pojavljivali kao sporni.

"I dalje vlada mišljenje da nema mesta bilo kakvim pričama o neregularnostima u Super ligi. To su samo proizvoljne priče pojedinaca, bez pokrića... Ovde ne postoji fudbalska mafija", dodao je Janković.

Predstavnici srpskih prvoligaša su se u načelu složili da je dosadašnji način njihovog izražavanja neprihvatljiv i da bi ubuduće svi, a pre svega Zvezda i Partizan kao najveći klubovi, trebalo da vode računa o tome šta govore.

Babarogić je dodao da će zato od disciplinskih organa tražiti da ubuduće funkcionerima klubova izriču teže kazne, što bi prvi na svojoj koži mogli da osete upravo pomenuti Džomba, Binić i Morača.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve