Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 29.03.2010.

23:23

Tevez napunio gol Stojkovića

Fudbaleri Mančester sitija pobedili su sa ubedljivih 3:0 (0:0) ekipu Vigan Atletika u poslednjem meču 32. kola Premijer lige.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

Pobedu 'građanima' doneo je golovima u drugom poluvremenu Argentinac Karlos Tevez. On je Vladimira Stojkovića savladao prvo u 72, a potom u 74. i 84. minutu. Prethodno su gosti u 55. minutu ostali sa deset igrača jer je isključen Geri Koldvel. Siti je ovom pobedom osvojio 56. bod i nastavio trku za Totenhemom koji sa dva boda više drži četvrtom mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Roberto Manćini u napravio je četiri izmene za razliku od meča protiv Evertona prošle srede kada je tim iz Liverpula slavio sa 2:0. Siti je malo pokazao u prvih 45 minuta, ali su im gosti pomogli u nastavku jer je Koldvel isključen u 55. minutu.

Dvadeset minuta kasnije Tevez konačno koristi brojčanu prednost svog tima ali i grešku Vladimira Stojkovića pa dovodi 'građane' u vođstvo sa 1:0. Samo dva minuta kasnije Tevez je potvrdio pobedu svog tima uklizavši na drugu stativu, a svojih fenomenalnih 12 minuta kompletirao je u šest minuta pre kraja posle sjajne solo akcije.

Vigan je ovim porazom ostao na samo četiri boda od zone ispadanja. Zanimljivo je da je ovo Sitiju bila tek druga pobeda nad Viganom u poslednjih devet mečeva u Premijer ligi.

U ekipu iz Mančestera vratio se i Emanuel Adebajor koji je odslužio četiri meča suspenzije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

88 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve