Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 22.03.2010.

15:57

Orlovi: Bled vikend srpskih igrača

Proteklog vikenda srpski fudbalski internacionalci nisu imali zapažene rezultate u nastupima za svoje timove.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Nemanja Vidić je posle tri uzastopna poraza i crvena kartona u mečevima sa Liverpulom ovaj put bio uspešan, pošto je njegov tim slavio sa 2:1. Branislav Ivanović se povredio i ne zna se da li će i koliko će odsustvovati. Zoran Tošić je bio asistent prilikom jedinog pogotka Kelna. Marko Pantelić je bio strelac u pobedi Ajaksa nad RKC-om od 5:1, ali je postigao autogol.

Italija, Španija...

Kapiten Srbije Dejan Stanković igrao je do 65. minuta u remiju Intera i Palerma na Siciliji – 1:1, uz zarađen žuti karton. Lacio je uspeo da dođe do pobede nad Kaljarijem rezultatom 2:0, a Aleksandar Kolarov je odigrao standardnih 90 minuta uz dva pokušaja sa distance. Udineze je poražen u Rimu od Rome sa 4:2, Aleksandar Luković je igrao svih 90 minuta i nije najbolje reagovao prilikom vodećeg gola ‘vučice’. Dušan Basta se i dalje nalazi na listi povređenih igrača.

Fiorentina je bila ubedljiva protiv Đenoe – 3:0 i trijumf domaće ekipe sa klupe su posmatrali Adem Ljajić i Vlada Avramov. Sa druge strane, Nenad Tomović je odigrao poslednjih 15 minuta, Danijela Aleksića nije bilo u protokolu, dok će Boško Janković propustiti ostatak sezone zbog povrede. Sampdorija je savladala očajni Juventus sa 1:0, a Stefan Šćepović je bio na klupi za rezerve. Atalanta je bila uspešna protiv Livorna, slaveći sa 3:0, ali Ivan Radovanović nije ulazio u igru.

Srbi u Španiji su imali vikend bez bilo kakvog učinka. Milan Smiljanić (Hihon) i Ivan Obradović (Saragosa) vratili su se treninzima, dok je Milan Stepanov (Malaga) i dalje povređen. Najbliži terenu bili su Nikola Žigić i Ivica Dragutinović. Žigić je bio na klupi za rezerve u pobedi Valensije nad Almerijom, a isto je prošao i Dragutinović čija je Sevilja poražena od Espanjola sa 2:0.

Engleska

Najuspešniji u Engleskoj bio je Nemanja Vidić koji je sa sebe konačno skinuo “prokletstvo” Fernanda Toresa i Liverpula. U najvećem derbiju engleskog fudbala Junajted je savladao na ‘Old Trafordu’ Liverpul sa 2:1, a srpski reprezentativac je za razliku od tri prethodna meča, ovaj put zaradio ‘samo’ žuti karton i nije bio krivac za primljeni gol.

Čelsi je remizirao sa Blekburnom u gostima 1:1, a Branislav Ivanović je morao da napusti igru na poluvremenu zbog povrede kolena. U ponedeljak će nakon pregleda biti poznata ozbiljnost Ivanovićeve povrede. Nemanja Matić je meč posmatrao sa klupe, kao i Vladimir Stojković minimalnu pobedu Vigana nad Burnlijem. Vulvsi su uspeli da izvuku remi na gostovanju Aston Vili (2:2), ali Nenada Milijaš nije istrčao na teren.

Nemačka, Austrija, Švajcarska...

Srpski fudbaleri su bili uspešni u Bundesligi. Dortmund je bio ubedljiv protiv Leverkuzena, slaveći sa 3:0, a Neven Subotić je bio na terenu svih 90 minuta. Defanzivac 'milionera' izabran je u tim kola Bundeslige. Herta je napravila veliko iznenađenje i savladala aktuelnog šampiona Volfsburg na gostovanju sa 5:1. Gojko Kačar je za 87 minuta na terenu pokušao par puta šutevima i dodavanjima, ali nije zapisao ni gol ni asistenciju. Nemanje Pejčinovića nije bilo u protokolu.
Iznenađenje je bilo i pobeda Ajntrahta nad Bajernom od 2:1. Bio je to prvi poraz Bavaraca u Bundesligi od septembra, a Nikola Petković bio je na klupi za rezerve. Štutgart je bio uspešan protiv Hanovera – 2:0, a Zdravko Kuzmanović je odigrao solidnih 90 minuta. Miloš Marić (Bohum) je odrađivao suspenziju.

Keln je remizirao sa Borusijom iz Menhengladbaha 1:1, a asistent prilikom jedinog gola ‘jarčeva’ bio je Zoran Tošić, koji je dodao loptu Manišu u 79. minutu.



U ‘Cvajti’, Minhen 1860 bio je uspešan protiv Frankfurta, slaveći sa 2:1. Đorđe Rakić bio je strelac prvog pogotka za Minhen, a ceo meč odigrali su i Aleksandar Ignjovski i Antonio Rukavina. Srđan Baljak je bio strelac jedinog gola u porazu Duizburga od Hanze 3:1.

Goran Obradović je igrao u pobedi Siona nad Lucernom 5:2, a za Cirih je nastupao Milan Gajić. Marka Perovića i dalje nema u timu Bazela, dok je Ivan Pejčić igrao za Arau.

Milan Dudić je konačno zaigrao za Salcburg i bio je na terenu do 56. minuta, a meč sa Austrijom je završen 1:1.

Francuska, Holandija, Belgija...

Ni u Francuskoj srpski fudbaleri nisu bili preterano uspešni. Mateja Kežman je odigrao poslednjih 15 minuta za PSŽ koji je poražen od nice. Grenobl i Monako su igrali bez golova, a svih 90 minuta na terenu proveli su Danijel Ljuboja i Milivoje Vitakić. Nenada Džodića nije bilo u timu Monpeljea zbog povrede, isto kao i Milana Biševca u sastavu Valensijena. Dejan Milovanović i Nenad Kovačević bili su na klupi za rezerve Lansa u meču sa Sošoom, za koji takođe nije igrao Ivan Stevanović.

U derbiju kola holandskog prvenstva PSV i Tvente su remizirali 1:1. Jagoš Vuković je igrao za PSV do 83. minuta, i zaradio je žuti karton krajem poluvremena, a u startnih jedanaest u Tventeu nije bilo Slobodana Rajkovića. Ajaks je bio ubedljiv na gostovanju RKC-u sa 5:1, a Marko Pantelić je bledu partiju za 72 minuta igre, “krunisao” autogolom u 27. minutu.



Miralem Sulejmani nije ulazio u igru. Goran Lovre je bio starter za Groningen koji je minimalnim rezultatom savladao Rodu, kao i Filip Đuričić za Herneven, koji je igrao do 61. minuta. Na meču između Fejenorda i Vitesea nije bilo Stefana Babovića.

Posle dobre partije u Evropi, Standard je porazom od Genta 2:0 regularni deo sezone završio na osmom mestu. Milan Jovanović je igrao do 77. minuta za još uvek aktuelnog šampiona, dok je Bojan Jorgačević na drugoj strani ostao nesavladan. Nemanja Rnić je bio na klupi za rezerve u pobedi Anderlehta od 4:0.

Istočni blok

U drugom kolu ruskog prvenstva, CSKA je nakon sjajnog izdanja u Ligi Šampiona, igrao bez golova sa Dinamom. Miloš Krasić bio je standardan do 81. minuta kada je zamenjen. Đorđe Jokić ponovo je bio standardan u Tomu, ali je u porazu njegovog kluba od šampiona Rubina (1:0) zaradio samo žuti karton.

Danko Lazović je za Zenit zaigrao od 46. minuta, a njegova ekipa je u remizirala u derbiju sa Spartakom 1:1. Ulaskom srpskog reprezentativca u igru tim iz Sankt Peterburga je zaigrao mnogo bolje, posebno u napadu gde je Lazović nekoliko puta sjajno proigrao saigrače, a najbolju šansu namestio je Keržakovu koji je sam izašao na golmana ali i bio neuspešan.



Ostali srpski fudbaleri u Rusiji su uglavnom svoje mečeve završavali sa upisanim žutim kartonom – Mitar Peković, Dejan Radić i Dušan Anđelković. Branimir Petrović i Ivan Živanović nisu igrali za Rostov, kao ni Milan Milanović za Lokomotivu. Nikola Valentić igrao je poslednjih desetak minuta za Saturn koji je igrao sa Sibirom 1:1.
Šahtjor je pobedom došao do prvog mesta na tabeli, a Igor Duljaj igrao je dobro svih 90 minuta. Miloš Ninković je igrao sat vremena u remiju Dinama iz Metalurga 1:1, a za goste je branio Vladimir Dišljenković, a igrao je i Đorđe Lazić. Vorskla Jovana Markoskog je poražena od Tavrije za koju su igrali Slobodan Marković i Željko Ljubenović, a na terenu je bio i Ivan Milošević u pobedi Karpata nad Olobonjom 3:1. Nastupe ovog vikenda nisu zabeležili Milan Obradović, Aleksandar Trišović i Nemanja Tubić.

Miloš Bosančić je bilo solidan u porazu Libereca od Bohemijansa, a na terenima nisu bili Uglješa Radinović (Brno) i Marko Đalović (Mlada Boleslav). Bojan Isailović je i treću nedelju za redom nesavladan, a njegovo Zaglebje je ovaj put pobedilo Poloniju. Miroslav Radović je igrao do 54. za Legiju, a u timu Korone bili su Nikola Mijailović i Aleksandar Vuković. Za Leh su igrali Ivan Đurđević i Dimitrije Injac.

PAOK je porazom od AEK-a koji vodi Dušan Bajević i za koje igra Milan Lukač pao na treću poziciju grčkog prvenstva, a prestigao ih je Olimpijakos koji je trijumfovao u derbiju nad Panatinaikosom. Za PAOK je Vladimir Ivić igrao svih 90 minuta.

Ivan Gvozdenović nije uspeo da završi meč Kavale sa Larisom, pošto je u 84. minutu dobio i drugi žuti karton na utakmici. Pantrakikos je poražen od Lavadiakosa, Željko Đokić je igrao za domaću ekipu, a Filip Arsenijević nije bio u protokolu. Derbi kiparskog prvenstva između APOEL-a i Omonije završen je pobedom gostiju od 2:1. Nenad Mirosavljević je bio u timu APOEL-a, a drugoplasirani Anortozis je savladao Enozis Paralimni u gostima sa 2:1 i za pobedničku ekipu je igrao Predrag Ocokoljić. Ivan Tričkovski je bio jedini strelac za domaćine. Etnikos Ahnas je igrao 0:0 sa Arisom, a za domaću ekipu igrali su Miljan Mrdaković, Milan Belić, Zoran Stjepanović i Ivan Petrović.

Nebojša Marinković je igrao poslednjih pola sata u susretu Bnei Jehude i Makabi Petah Tikve, koja je poražena sa 2:0, sa Dragoslavom Jevrićem na golu. Ivica Iliev (Makabi Tel Aviv) i Nemanja Vučićević (Hapoel Tel Aviv) ni ove nedelje nisu igrali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve