Nova vest
Fudbal

Nedelja, 21.03.2010.

22:09

Standard bez plejofa!

Šampion Belgije, ekipa Standarda iz Liježa izgubila je od Genta 2:0 u poslednjem, 30. kolu ligaškog dela šampionata pa je tako sezonu završila na osmom mestu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Prema formatu belgijskog šampionata prvih šest ekipa posle regularnog dela sezone igraju u plejofu za titulu, a to će ove godine biti Anderleht, Briž, Gent, Sent Truden, Kortrajk i Varegem. Standard će se sa ostalim timovima koji se nalaze na pozicijama od 7-14 boriti za jedno mesto u Ligi Evrope.

Svih šest ekipa u plejofu prenosi polovinu osvojenih bodova, s tim da se za neparan broj bodova klub nagrađuje sa pola boda (Anderleht ima 69, nastaviće sa 35).

Klubovi od 7. do 14. mesta igraće plejof za jedno mesto u Ligi Evrope. Biće pobedelji u dve grupe od po četiri tima (igraće se šest kola), a kraće se od nule. Pobednici grupa igraće u finalu dvomeč, a ko tu bude najbolji igraće još jedan meč, ovaj put protiv četvrtoplasiranog tima iz plejofa za titulu. Pobednik će igrati u drugoj rundi kvalifikacija za Ligu Evrope.

Muskron je zbog gubitka licence odavno izbačen iz lige, dok će Rozelar igrati plejof za opstanak protiv

Belgija, 30. kolo:
Serkl Briž – Sent Truden 3:1 (0:1)
genk – Kortrijk 1:1 (0:0)
Žerminal – Klub Briž 1:4 (1:1)
Lokeren – Anderleht 0:4 (0:2)
Mehelen – Varegem 2:1 (1:0)
Standard - Gent
0:2 (0:1)
Rozelare – Vesterlo (0:0)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve