Nova vest
Fudbal

Petak, 19.03.2010.

21:26

PL: Runi, Vidić vs. Tores, Džerard

Tokom vikenda u Premijer ligi se igra 31. kolo, a svakako glavni događaj biće najveći ostrvski derbi između Mančester junajteda i Liverpula.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Liverpul je jedini klub u Premijer ligi koji je četiri puta uzastopno pobedio Mančester junajted. To se dogodilo između 2000. i 2002. godine. U nedelju će imati šansu da ponovi taj uspeh. Tim Rafe Benitesa je trenutno peti na tabeli sa bodom, ali i utakmicom manje od Totenhema, dok je ekipa Aleksa Fergusona prva sa dva boda više od Čelsija.

'Redsi' igraju u promenljivoj formi, u pososlednjih pet mečeva imaju samo dve pobede, ali ono što raduje navijače tima iz Merzisajda je ubedljiva pobeda nad Lilom u revanšu osmine finale Lige Evrope u kojoj je dominirao Fernando Toresa sa dva gola.

U duel sa starim rivalom Liverpul ulazi sa dve ubedljive pobede u poslednjih sedam dana, 3:1 protiv Portsmuta i 3:0 protiv Lila.

"Trebalo nam je samopouzdanje i dobili smo ga posle dobrih partija protiv Portsmuta i Lila. Sada smo mnogo samouvereniji pa se nadamo dobrom rezultatu na Old Trafordu".

Fernando Tores je u poslednja dva duela sa Junajtedom bio strelac pa će i u nedeljnom duelu biti važan psihološki momenat kod srpskog defanzivcaa Nemanje Vidića koji je na poslednja tri duela sa Liverpulom dobio crveni karton.

"Vidić je sjajan igrač sa mnogo iskustva. Toresu će biti reško da ga nadigra ali verujemo da će uspeti. Glavna stvar je da tim igra dobro, a ako budemo funksionisali kao protiv Portsmuta i Lila, onda možemo da pobedimo svakoga".

Liverpul u poslednjih osam kola ne sme da kiksne ukoliko želi mesto koje vodi u Ligu šampiona.

""Mislim da prvom meču moramo prići sa samopouzdanjem i verom u pobedu. Posle toga ćemo misliti na sledeći meč, i tako svaki naredni. Svi timovi gube poene tako da nam je najbitnije da na ovom prvom meču osvojimo tri poena".

"Rivalstvo između dvatima je veliko. Svi će gledati ovaj meč. Nije bitno na kojem se mestu na tabeli ko nalazi jer oba tima žele pobedu i pritisak je na obe strane."

Liverpul je poslednji put na Old Trafordu pobedio sa 4:1.

"Ovo je druga utakmica, druga sezone, tako da o ovom meču moramo misliti kao o novom izazovu", istakao je Benites.

S druge strane, Mančester junajted je dominirao u Ligi šampiona protiv velikog Milana, a trenutno je i lider šampionata gde je u poslednje tri godine osvajao titulu. 'Crveni đavoli' su pobedili na poslednja tri meča u Premijer ligi, a odgovor Toresu trebalo bi da bude fenomenalni Vejn Runi. 'Vaza' je trenutno u najboljoj formi u svojoj karijeri. Postigao je 32 gola ove sezone, ali je u 14 duela sa Liverpulom samo jednom bio strelac.

"Radujemo se meču sa Liverpulom. Izgubili smo na Enfildu u prvom delu sezone, pa sada želimo da dokažemo svoju snagu. Atmosfera pred meč sa njima je drugačija nego protiv drugih ekipa. Velika istorija je iza duela ovih timova, bilo je tu veličanstvenih utakmica", izjavio je ofanzivni igrač Mančester junajteda Ji Sung Park.

Pobeda bi ostavila Junajted na prvom mestu ispred Čelsija koji ima dva boda ali i meč manje.

"Verujem da ćemo biti prvi. Verujemo u sebi svesni da nam je ostalo još samo osam mečeva. Ukoliko dobijemo svih osam bićemo šampioni. To je prosta stvar, ali biće više nego teško".

Ferguson na većini velikih utakmica najviše poverenja ukazuje upravo Parku, a njegova sjajna forma u poslednje vreme je dobra razlog da odigra i svoju tek treću utakmicu protiv Liverpula.

"Osećam se sjajno kada igram za Junajted. Dobio sam veliko samopouzdanje na nekoliko poseldnjih mečeva, i mentalno i psihički se osećam dobro. Navijači me podržavaju i to mi još više pomaže da budem dobar na terenu".

U senci velikog derbija odigraće se ostali dueli 31. kola. Bez nekih većih duela najzanimljivije biće u Londonu gde Arsenal u gradskom derbiju dočekuje Vest Hem. Čelsi uzdrman eliminacijom iz Lige šampion gostuje Blekburnu, dok Fulam posle herojske pobede nad Juventusom i istorijskog plasmana u četvrtfinale Lige Evrope dočekuje Mančester siti. 'Građanima' treba pobeda ukoliko žele da ostanu u trci za mesto u Ligi šampiona. Slične aspiracije ima i Aston Vila koja ne bi trebalo da ima velikih problema protiv Vulverhemptona.

Veoma uzbudljiv meč sigurno će odigrati Portsmut i Hal Siti. 'Pompejci' su posle oduzimanja devet bodova od FA ostali na samo deset, pa sada zaostaju celih 14 za Halom i Barnlijem, a 17 za Vulvsima i Vest Hemom. Ukoliko ne pobede 'tigrove', imaće nemoguću misiju da u poslednjih sedam kola osvoje 21 bod i uz poraze rivala opstanu u elitnoj ligi.

Premijer liga, 31. kolo:

13:35h Aston Vila – Vulvs
16.00h Everton – Bolton
16.00h Portsmut – Hal Siti
16.00h Stouk Siti – Totenhem
16.00h Sanderlend – Birmingem
16.00h Vigan – Barnli
18.30h Arsenal – Vest Hem

nedelja:
14:30h Mančester junajted – Liverpul
16:00h Fulam – Mančester Siti
17:00h Blekburn – Čelsi

Tabela: Mančester junajted 66, Čelsi 64, Arsenal 64, Totenhem 52, Liverpul 51, Mančester Siti 50, Aston Vila 49, Birmingem 44, Everton 42, Fulam 38, Stouk Siti 36, Blekburn 34, Bolton 32, Sanderlend 31, Vigan 28, Vest Hem 27, Vulverhempton 27, Barnli 24, Hal Siti 24, Portsmut 10

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve