Nova vest
Fudbal

Petak, 19.03.2010.

16:09

LŠ: Burne reakcije na žreb

U petak su izvučeni parovi četvrtfinala Lige šampiona, a derbi će biti susreti Arsenala i Barselone.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U ostalim mečevima Mančester Junajted suočiće se sa Bajernom, Inter će na putu do polufinala morati da izbaci CSKA, dok će u francuskom dvoboju koplja ukrstiti Lion i Bordo. Prema očekivanjima, reakcije zvaničnika i igrača klubova obilovale su uzbuđenjem, spokojem, pa i strahom.

Tijeri Anri je još pre žreba rekao da mu je “zamisao igranja protiv Arsenala najveća noćna mora”, a žreb je upravo potvrdio njegove strepnje.

Generalni direktor Bajerna Karl-Hajnc Rumenige smatra da je Junajted jedan od najtežih protivnika, ali da je to i dobar test za njegove fudbalere, koji treba da potvrde vrhunski kvalitet.

“Ovo je težak, ali ujedno i veoma atraktivan žreb. Mančester je tim koji je na samom vrhu sveta. Moraćemo da damo maksimum, pa i više, ako mislimo da pređemo. Oni su favoriti, ali u tome leži izazov, jer imamo šansu da svrgnemo favorita”, rekao je Rumenige.

Sa druge strane, generalni direktor Junajteda Dejvid Gil uzbuđen je jer će njegov tim ovoga puta reprizirati finale iz 1999, kada su osvojili titulu u susretu sa Bajernom.

“Svi smo uzbuđeni što je u pitanju susret sa Bajernom. Imamo lepe uspomene na finale od pre desetak godina. Da li smo se plašili da ćemo izvući Barselonu? Ne. Svi timovi u ovom stadijumu takmičenja imaju odlične igrače, Bajern nije izuzetak, ali imamo i mi ponešto da pokažemo. Vejna Runija, primera radi”, sa osmehom je napomenuo Gil.

Inter iz Milana, jedan od najuspešnijih italijanskih klubova, Ligu šampiona nije osvojio još od 1965, a Luis Figo je zadovoljan žrebom koji mu je obezbedio CSKA na putu do polufinala sa Arsenalom ili Barselonom.

“Barselona ili Arsenal? Čini mi se da moramo da mislimo samo na sebe. Ako želite da osvojite Ligu šampiona, morate da pobedite sve. CSKA je takođe jak tim, ali mi smo zadovoljni žrebom. Biće to dva zabavna susreta i fer je da kažem da smo favoriti”, kazao je Portugalac.

Generalni direktor CSKA Roman Babaev smatra da njegovom timu može samo da koristi to što ga niko ne smatra za favorita.

“Naravno da nam je velika čast da se uopšte takmičimo na ovom nivou. Mislim da će nam koristiti to što drugi meč protiv Intera igramo kod kuće. Murinjo je fantastičan trener i Inter je jedan od najboljih timova u Evropi. Neće nam biti lako, ali na nama je da pokušamo. Siguran sam da će nas Inter shvatiti ozbiljno”.

Rivali u francuskoj ligi Lion i Bordo prethodno se nisu sastajali u Evropi, iako su u protekle tri godine dominirali u Francuskoj. Predsednik Liona Žan-Mišel Ula srećan je što im je žreb dodelio baš velikog lokalnog rivala.

“Biće to specijalan dvomeč. I ranije smo u Evropi igrali protiv timova iz Francuske, ali to je bilo sa Monpeljeom u finalu Intertoto kupa. A tad smo pobedili. U svakom slučaju ovo će biti susret šampiona Francuske i njihovih prethodnika”, izjavio je Ula.

U Bordou nisu toliko zadovoljni. Predsednik Žan-Luj Triju je svestan da njegov tim nikada nije bio naročito uspešan u Ligi šampiona i nije srećan što će na putu do slave morati da nalete na Lion.

“Malo sam razočaran, ali moramo da prihvatimo šta nam se pruža. Nadao sam se da ih nećemo izvući. Biće to ipak odličan susret i znamo da ćemo imati francuski tim u polufinalu Lige šampiona. Možda nam je prednost to što imamo više iskustva od njih”, zaključio je Triju.

Prvi mečevi igraće se 30. i 31. marta, a revanši 6. i 7. aprila. Polufinala će se igrati 20. i 21. aprila, odnosno 27. i 28. istog meseca, a finale je zakazano za 22. maj na stadionu Santjago Bernabeu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve