Nova vest
Fudbal

Subota, 13.03.2010.

18:18

Jevtić u finišu spasao Zvezdu

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su kruševački Napredak na ’Marakani’ sa 2:1 u meču 18. kola Jelen Superlige Srbije.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Gosti su pred 12 i po hiljada gledalaca poveli golom Nikole Mitrovića u 12. minutu iz penala, izjednačio je Pavle Ninkov početkom drugog poluvremena, a trijumf ’crveno-belima’ doneo je rezervista Aleksandar Jevtić golom na pet minuta do kraja. Zvezda je prva na tabeli sa 49 bodova, osam više i utakmicom više od Partizana, koji u nedelju gostuje Hajduku u Kuli.

’Crveno-beli’ su znatno angažovanije zaigrali u drugom poluvremenu, a rezultat je bio vidljiv već u 50. minutu – Pavle Ninkov je posle prodora udarcem levom nogom sa ivice kaznenog prostora izjednačio rezultat.

Trener domaćih Vladimir Petrović-Pižon morao je već u 19. minutu da napravi prvu izmenu – povređenog Lazetića zamenio je Blažić. Drugu promenu izvršio je na poluvremenu uvevši Kadua umesto Trifunović, ali ključnim se pokazao potez iz 72. minuta kada je Aleksandar Jevtić zamenio Perovića.

Apsolutna inicijativa ’crveno-belih’ isplatila se u samoj završnici – Lekić je, posle dodavanja Đorđevića, prosledio loptu do Jevtića, a napadač Zvezde je posle dobrog prijema šalje u mrežu za nova tri boda.

U prvom meču 18. kola JSL Javor je pobedio BSK u Ivanjici, a ostali mečevi na programu su u nedelju.

Zvezda je u prvom poluvremenu odigrala veoma loše, nije stvorila nijednu pravu priliku, dok su gosti iz Kruševca ozbiljno pretili iz kontri. Napredak je do prednosti došao u 12. minutu. Milan Vilotić je loše vratio loptu golmanu Stamenkoviću, pas je presekao Punoševac koga je Stamenković oborio u šesnaestercu. Siguran izvođač penala bio je Mitrović za 0:1.

Nakon toga u domaćem sastavu povredio se Lazetić, ušao je Blažić, ali ni to nije donelo boljitak u igri domaćina. Najbolju priliku u prvih 45 minuta imali su gosti u 39. minutu. Antvi Jao izašao je sam ispred Stamenkovića, a nakon što mu je golman Zvezde odbranio udarac, lopta se odbila do Vladana Binića. Njegov pokušaj osujetio je Isah, pa je na poluvremenu bilo 1:0 za Napredak.

Fudbaleri Crvene zvezde izašli su na početak drugog dela pet minuta pre gostiju. Vladimir Petrović je posle veoma slabih prvih 45 minuta regaovao uvođenjem Kadua umesto Trifunovića, i to se osetilo već na startu drugog dela.

Domaći igrači su pred početak drugog dela dobili još bučniju podršku sa tribina. Navijači Zvezde su u pauzi uzmešu dva poluvremena prelepom koreografijom obeležili 65 godina voljenog kluba.

Zvezda je u prvih pet minuta nastavka napravila mnogo više nego u celom prvom poluvremenu, a nalete domaćina krunisao je Ninkov u 50. minutu. Desni bek Zvezde je posle duge akcije svoje ekipe primirio loptu na ivici kaznenog prostora, prebacio je na levu nogu i snažnim udarcem savladao golmana gostiju za 1:1.

Naleti Zvezde su nakon izjednačenja bili sve ređi, a ključan detalj meča dogodio se u 72. minutu kada je Jevtić zamenio Slavka Perovića. Tri minuta nakon toga Jevtić je u kaznenom prostoru probacio jednom defanzivcu gostiju loptu kroz noge, napadač Zvezde je zatim oboren, ali sudija nije pokazao na ’belu tačku’.

Odlučujući gol pao je 10 minuta kasnije. Slavoljub Đorđević je poslao dugu loptu ka Lekiću. ’Devetka’ Zvezde je na prvu odigrala do Jevtića, koji je primirio loptu i postigao drugi gol za konačnih 2:1.

Nakon utakmice fudbaleri Napretka ostali su na našem najvećem stadionu još 15-ak minuta kako bi optrčali nekoliko krugova što je verovatno bila želja njihovog trenera.

Zvezda je ovom pobedom zadržala barem pet bodova prednosti u odnosu na Partizan. U narednom kolu ’crveno-beli’ gostuju Metalcu, dok će Napredak u Kruševcu ugostiti OFK Beograd.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

223 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve