Nova vest
Fudbal

Petak, 12.03.2010.

21:49

Vidić: "Sa Riom još snažnije"

Srpski reprezentativac Nemanja Vidić veruje da će Mančester junajted u nastavku sezone igrati još snažnije, pošto se u tim, pored njega, vratio i Rio Ferdinand.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Dva defanzivca, koji čine stub odbrane Junajteda, imali su ove sezone velikih problema sa povredama, ali su u poslednje dve utakmice vodili 'crvene đavole' do dva trijumfa u kojima ekipa nije primila gol. Junajted je prvo u Premijer ligi savladao Vulverhempton rezultatom 1:0, a potom i Milan, u Ligi šampiona, sa ubedljivih 4:0.

Vidić i Ferdinand zajedno igraju već četiri sezone, u kojima je Junajted osvojio tri titule u engleskioj Premijer ligi i Ligu šampiona, a srpski reprezentativac priznaje da je za to vreme ovo partnerstvo za njega postalo potpuno prirodna stvar.

"Potpuno se razumemo. Ponekad mi je prosto neverovatno koliko se dobro poznajemo. Rio tačno zna kako ću ja reagovati u određenim situacijama , a isto stvar važi i za mene. Svestan sam da mnogi misle da ja trpim brojne udrce, dok Ferdinand ima loptu, međutim, obojica radimo isti posao i obojica možermo biti veoma agresivni", istakao je Vidić.

Trener 'crvenih đavola' Ser Aleks Ferguson odmah je pohvalio igru dvojice defanzivaca i podvukao njihovu važnost za dobre rezultate Junajteda u nastavku sezone.

"Nihov povratak je fantastična stvar za nas. I jedan i drugi su briljirali u sredu protiv Milana. Uz njihovo veliko iskustvo sada imamo mnogo više šansi za uspeh", ocenio je Ferguson.

Vidić, koji je već osvojio Karling kup, nada se novim trofejima do kraja sezone, ali priznaje da neće biti lako.

"Osvajali smo Premijer ligu tri godine zaredom i dva puta igrali finale LŠ. Svesni smo da će ova sezona biti još teža. Teško je konstantno biti najbolji. Ipak, mi smo još uvek u trci za osvajanje LŠ, a trenutno smo i vodeći tim u engleskom prvenstvu. Iskreno se nadam da ćemo u istom ritmu nastaviti do kraja", rekao je Vidić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve