Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 11.03.2010.

23:09

LE: Lane Jovanović srušio PAO

Standard je u Atini pobedio Panatinaikos sa 3:1 u prvom meču osmine finala Lige Evrope, a Milan Jovanović obeležio je utakmicu golom i asistetencijom.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Juventus je na svom terenu dobio Fulam takođe sa 3:1, a svi golovi postignuti su u prvom poluvremenu. Valensija i Verder su na Mestaji odigrali nerešeno 1:1 (Žigić bio na klupi ceo meč), a istim rezultatom okončan je i meč u Lisabonu između Benfike i Olimpika iz Marseja. Revanši su na programu 18. marta.

Posle eliminisanja Rome, PAO je sa visokim ambicijama ušao u nastavak takmičenja. Ipak, u prvih 20-ak minuta meća sa Standardom u Atini doživeli su hladan tuš jer su Belgijanci brzo poveli sa 2:0.

U osmom minutu Aksel Vitsel posle centaršuta Mbokanija sa leve strane glavom šalje loptu iza leđa Galimovića. Već u 16. minutu ponovo je levi bok bio koban za domaće – Defur je dodao za Milana Jovanovića, a srpski reprezentativac sa 16m pogađa donji desni ugao za veliku radost tima iz Liježa.

Početkom drugog poluvremena Lukas Vintra postiže gol glavom i vraća ’zelene’ u igru, ali je Igor de Kamargo u 74. minutu odličnim udarcem sa 10-ak metara doneo Standardu kapitalnu prednost pred revanš u Belgiji. Asistent kod trećeg gola bio je Jovanović.

Juventus je u Torinu poveo u devetom minutu – Dijego je izveo korner, a najviši u skoku bio je Nikola Legrotalje i zakucao loptu u gol. Džonatan Zebina je fantastičnim pogotkom od stativu sa 20-ak metara duplirao prednost ’Stare dame’ i u tom trenutku je delovala da je domaći tim na putu da sve reši već u prvom meču.

Ipak, u 35. minutu Fulam smanjuje rezultat preko Diksona Etuhua, koji nije zahvatio loptu na način na koji je želeo, ali je ona nekako završila u golu.

U samom finišu prvog dela igre Juventus još jednom materijalizuje terensku inicijativu, ponovo posle kornera – Trezege je šutirao, lopta je na putu do gola pogodila Hasana Salihamidžića i zatresla mrežu. Menadžer Fulama Roj Hodžson protestovao je jer je gol postignut 30-ak sekundi nakon nadoknade od dva minuta, koliko je sudija odredio.

U drugom delu igre nije bilo golova, pa Juve ide na revanš sa solidnom prednošću, a Fulam će biti oslabljen neigranjem suspendovanih Grininga i Marfija.

Iako je Valensija bila bolji rival tokom većeg dela prvog poluvremena, Verder je imao prednost na Mestaji posle prvih 45 minuta. Banega je u šesnaestercu oborio Borovskog u 25. minutu, a Torsten Frings šalje loptu poluvisoko u levi golmanov ugao i dovodi Verder u vođstvo.

Iako je Banega dobio direktni crveni karton u 55. minutu, samo dva minuta kasnije ’slepi miševi’ stižu do izjednačenja, David Silva je primio loptu na 6-7m od gola, bespotrebno je driblao i oklevao, ali se lopta srećom odbila na pravo mesto jer je Huan Mata uklizao i poslao je u gol.

Domaći tim, na čijoj je klupi ceo meč proveo Nikola Žigić, do kraja meča je imao inicijativu, mada su i gosti nekoliko puta pripretili u završnici iz kontranapada. Sve u svemu, nerešen ishod i zasigurno neizvestan revanš u Bremenu.

Benfiki je malo nedostajalo da otputuje u Marsej na revanš sa golom viška. Maksi Pereira je u 77. minutu pogodio levi ugao gola Mandande i doneo Portugalcima vođstvo. Lisabonski tim imao je 21 šut ka golu Olimpika, ali ni to nije bilo dovoljno za trijumf jer je Hatem Ben Arfa u 90. minutu glavom izjednačio i doveo svoj tim u odličnu poziciju pred revanš na Velodromu 18. marta.

Liga Evrope, osmina finala - 21.05h:
Panatinaikos – Standard 1:3
Vintra 48 - Vitsel 8, Jovanović 16, De Kamargo 74
Juventus – Fulam 3:1
Legrotalje 9. Zebina 25, Salihamidžić 45 - Etuhu 35
Benfika – Marsej 1:1
Pereira 76 - Ben Arfa 90
Valensija – Verder 1:1
Mata 57 - Frings (pen.) 24

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve