Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 11.03.2010.

20:55

LE: Minimalac Lila, HSV siguran

U prvim utakmicama osmine finala Lige Evrope prednost pred revanš stekli su Hamburger, Lil i Volfsburg.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

HSV je na svom stadionu pobedio Anderleht sa 3:1, dok je Lil pogotkom Hazarda u završnici meča stigao do minimalne pobede protiv Liverpula. Šampion Nemačke Volfsburg odigrao je 1:1 na nezgodnom terenu Rubina u Kazanju, dok su Atletiko Madrid i Sporting igrali bez golova iako su ’jorgandžije’ sat vremena igrali sa igračem više, a u samom finišu i sa dva fudbalera više.

U meču koji ste mogli da gledate na TV B92, Lil je minimalnim rezultatom stigao do pobede nad Liverpulom i nastavio sjajnu seriju utakmica bez poraza na svom terenu. Gosti iz engleske su odlično odigrali 85 minuta, stvorili nekoliko dobrih prilika, ali je Eden Hazard pet minuta pre kraja posle slobodnog udarca doneo pobedu svom timu pred revanš na ‘Enfildu’18. marta.

Jedini domaćin koji će miran čekati revanš je HSV. Nemački predstavnik je pobedio 3:1 Anderleht na svom terenu gde će se 12. maja igrati finale Lige Evrope. Hamburg je brzo stigao do zasluženog vođstva u 23. minutu. Posle loše intervencije gostiju nakon slobodnog udarca HSV-a, Joris Matijsen je ostao sam na nekoliko metara od gola i lako savladao Silvia Protoa.

Pet minuta pre kraja pluvremena Nemci dupliraju prednost. Petrić je glavom pronašao Eliju koji je dodao loptu zemljaku Van Nistelroju, a iskusni golgeter iz teške pozicije ponovo savladao Protoa. U samom finišu prvog dela Anderleht ipak stiže do bitnog gola. Franka Rosta savladao je Jonatan Leger.

U drugom poluvremenu HSV je konstantno protiskao odbranu rivala kako bi vratio prednost od dva gola, što mu je i uspelo u 76. minutu. Posle centaršuta Mladena Petrića odbrana Anderlehta je ponovo loše reagovala, a kapiten domaćeg tima David Jarolim je loptu poslao u desni ugao Protoovog gola.

Veoma zanimljiv duel osmine finala predstavlja dvomeč Rubina i Volfsburga. Ruski šampionat još nije počeo, ali je Rubin u prethodnoj rundi bio dominantan na svom terenu protiv Hapoela. Ovog četvrtka ipak nije uspeo da nadigra šampiona Nemačke. Domaćini su poveli u 29. minutu preko Kristijana Noboe. veoma vredan gol za goste pred revanš u Volfsburgu obezbedili su polovinom drugog poluvremena da bosanskohercegovačka reprezentativca. Najbolji strelac ‘vukova’ Edin Džeko asistirao je Zvjezdanu Misimoviću koji je 25 minuta pre kraja savladao Rižikova.

Jedini meč bez golova odigran je u Madridu. Atletiko je utakmicu protiv Sportinga završio sa dva igrača više ali ipak nije uspeo da stekne prednost. Već u 30. minutu Leandro Grimi je zbog drugog žutog kartona završio utakmicu. ‘Jorgandžije’ su pritiskale rivala narednih sat vremena, imale loptu u posedu čak dve trećine vremena, desetak šuteva ka golu Patrisija, a u poslednjih nekoliko minuta i dva igrača više zbog isključenja Tonela, ali sve to nije sprečilo Sporting da ode neporažen iz Španije.

Liga Evrope, osmina finala:
Hamburger – Anderleht 3:1 (2:1)
Marijsen 23, Van Nistelroj 40, Jarolim 76 – Leger 45
Rubin – Volfsburg 1:1 (1:0)
Noboa 29 – Misimović 67
Lil – Liverpul 1:0 (0:0)
Hazard 84
Atletiko Madrid – Sporting (0:0)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve