Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 11.03.2010.

12:41

Zlatan, Čeh, Lam, Volkot precenjeni

Portal goal.com objavio je listu najprecenjenijih fudbalera na kojoj su golman Čelsija, zvezda Barselone, kapiten Engleske, dvojica igrača Arsenala.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Na prvom mestu liste je Stiv Mandanda, golman Olimpika iz Marseja, a u prvih pet su i Tio Volkot, Gael Kliši, Filip Lam, Robert Akvafreska, Petr Čeh, Serđo Buskets, Rio Ferdinand, Zlatan Ibrahimović i Migel Veloso.

broj 10. Migel Veloso (Sporting, Portugalija)

"Igrač koji nema nimalo mašte a hvaljen je samo od onih koji su ga gledali isključivo u igri futbol Menadžer," piše u obrazloženju sajta goal.com, "očigledan dokaz sposobnosti svog menadžera jer ga uporno povezuju sa velikim evropskim klubovima. Iako ima 24 još nije stigao do nekog od njih."

broj 9, Zlatan Ibrahimović (Barselona, Švedska)

"Nema dileme da je genijalan igrač, fudbaler top klase, ali je njegov rezultat u velikim utakmicama u kojima se igra na eliminaciju protivnika, posebno u Ligi šampiona, jako loš," glasi objašnjenje, "Njegov doprinos nacionalnom timu Švedske takođe je skroman, dok to ne promeni ne zaslužuje da se pominje u istom trenutku kao i Lionel Mesi ili Vejn Runi."

broj 8, Rio Ferdinand (Mančester Junajted, Engleska)

"Uvek se oslanja na partnera u odbrani, Nemanju Vidića ili Džona Terija, očekuje da oni obave njegov posao. Tako je sve išlo dok ove sezone nisu krenuli problemi."

broj 7, Serđo Buskets (Barselona, Španija)

"Slaba karika u ekipi Barselone ili selekciji Španije, ostaje misterija čime je zaslužio mesto u startnim postavama", piše autor analize za defanzivnog veznog Barse i navodi "da se ne bi usudio da nepotizmom, odnosno statusom njegovog oca, nekadašnjeg golmana Karlesa" objasni Busketsov status.

broj 6, Petr Čeh (Čelsi, Češka)

"Koliko je grešaka potrebno da bi se shvatilo da je čovek koga stalno svrstavaju u najbolje golmane sveta postane ono što jeste - nesreća koja čeka da se dogodi," pita se analitičar portala goal.com, "Sumnjivo donošenje odluka o izlaženju na loptu je, ruku na srce, nešto što ga je krasilo i pre povrede od pre nekoliko godina."

broj 5, Robert Akvafreska (Đenoa, Italija)

"Nekada ga je neko nazvao 'novim Lukom Tonijem' i budućom 'devetkom' reprezentacije Italije. Nije napredovao od dana u mladoj selekciji, tada je bio fizički jači, kada je stigao među 'velike momke' gde su njegova brzina, tehnika i pokretljivost postavili pitanje - koliko je zaista dobar?"

broj 4, Filip Lam (Bajern Minhen, Nemačka)

"Dobar igrač koji samo nastavlja niz solidnih evropskih bekova... Čovek koga je Kolin Kazim-Ričards pravio smešnim ne zaslužuje da bude svrstan u svetsku klasu."

broj 3, Gael Kliši (Arsenal, Francuska)

"Brz i tečan kada krene napred ali njegovi prodori i završni pasovi često nisu dobri. U odbrani je problematičan, lako ga dobijaju u duelima '1 na 1', taktički katastrofalan. Pre par godina činilo se da ima više potencijala."

broj 2, Teo Volkot (Arsenal, Engleska)

"Za njega je Kris Vodl rekao da je 'najbolji krilni napadač od Stenlija Metjusa' a on ne razume igru. On ne zna nijedan dribling, nijedan trik, to što trči ne znači ništa. Da nije toliko brz ne bi bio fudbaler," kritika Volkota je prilično žestoka.

broj 1, Stiv Mandanda (Olimpik Marsej, Francuska)

"Fizički savršen golman koji zna da zaustavi dobre udarce. Ali, loše postavljanje, sporo donošenje odluka, stalno lutanje, ne čine ga pouzdanim golmanom, svakako ne drugim izborom u selekciji Francuske."

Prilično ličan izbor novinara portala goal.com izazvao je veliki broj komentara i polemiku, a spisak 'sumnjivih' raste iz sata u sat. Najviše glasova imaju Berbatov, Kvarežma i Kaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve