Nova vest
Fudbal

Sreda, 10.03.2010.

23:18

LE: Valensija – Verder (21.05h B92)

U derbi meču osmine finale Lige Evrope sastaju se Valensija i Verder. Meč sa 'Mestalje' gledaćete u direktnom prenosu na televiziji B92.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Valensija se poslednjih godina redovno muči sa nemačkim timovima, a ni Verder joj nije u najlepšem sećanju. Poslednji put kada su se sastali, u Ligi šampiona u sezoni 2004/2005, ekipa iz Bremena slavila je u oba meča, a u Valensiji je bilo 2:0. Nemci su finalisti poslednjeg izdanja Kupa UEFA, a sličan uspeh žele i u prvom izdanju Lige Evrope.

"Kada smo čuli da je naš sledeći rival Verder nismo bili baš presrećni s obzirom kako nas je eliminisao pre nekoliko godina u Ligi šampiona. Međutim, prošlo je mnogo vremena od tada pa ovaj duel neće biti prilika za osvetu. Mediji vole koncept osvete, a i navijači bi mogli osetiti da je meč važniji zbog osvete. Ipak, nama je to nebitno, svaki meč u nokaut fazi mora da se dobije, bez obzira ko je rival i štaje bilo u prošlosti. Protiv Verdera ćemo igrati sa istom odlučnošću kao i protiv Briža. Imamo mnogo vrlina koje ćemo pokušati da iskoristimo protiv ofanzivnog tima kakav je Verder ", rekao je defanzivac Valensija David Albelda.

Verder je u prošlogodišnjem, poslednjem izdanju Kupa UEFA, stigao do finala gde je poražen od Šahtjora. Danac Marsel Jensen veruje da je njegov tima specijalista za nokaut fazu takmičenja.

"Svi smo bili tužni posle poraza prošle godine, ali poraz od šahtjora nismo shvatili kao katastrofu jer smo ga donekle nadoknadili pobedom u Kupu Nemačke. Imamo sjajan mentalitet za nokaut fazu i verujem da ćemo i ove godine igrati u finalu".

Trener tima iz Bremena Tomas Šaf raduje se duelu sa Špancima.

"Biće ovo lep test za nas. Oni su sjajan tim, treći su u Španiji što dovoljno govori. Imaju visokog, moćnog napadača Nikolu Žigića koji je okružen sa mnogo niskih brzih fudbalera".

Forma, poslednjih pet utakmica:

Valensija - Rasing Santander 0:0
Atletico Madrid – Valensija 4:1
Valensija - Klub Briž 3:0
Valensija – Hetafe 2:1
Klub Briž – Valensija 1:0

Verder - Štutgart 2:2
Majnc – Verder 1:2
Verder - Tvente 4:1
Verder - Bajer Leverkuzen 2:2
Tvente – Verder 1:0

Ostali mečevi u terminu od 21.05 časova neće privući ništa menja pažnje od ovoga.

Veoma zanimljivo biće u Portugalu gde Benfika dočekuje Olimpik Marsej. Poslednja dva osvajača Kupa UEFA, Zenit i Šahtjor, u nokaut fazi eliminisali su upravo Marsej. Benfika je veoma opasna na svom terenu. U Ligi Evrope na stadionu 'Luš' imaja gol razliku 17:1, a u prethodnoj rundi pobedila je Hertu sa 4:0. Ova dva tima poslednji put su se sastala u polufinalu Kupa šampiona pre 20 godina.

Grčki Panatinaikos pripredio je jedno od iznenađenja eliminisavši Romu u prethodnoj fazi. PAO je 'vučicu' oba puta savladao sa po 3:2. U četvrtak u Atini gostuje Standard našeg Milana Jovanovića. Belgijske ekipe nisu postigle gol na poslednja tri gostovanja 'zelenima', a Standard nikada nije pobedio u Grčkoj. Tim iz Liježa nije pobedio u gostima u Evropi na poslednjih šest mečeva, a u poslednjih deset trijumfovao je samo jednom.

Najmanje neizvesnosti očekuje se u duelu Juventusa i Fulama. Međutim, iako je autsajder, londonski tim je u prethodnoj fazi eliminisao osvajača poslednjeg Kupa UEFA i jednog od favorita za plasman u finale prve Lige Evrope Šahtjor.

Liga Evrope, osmina finala - 21.05h:
Panatinaikos – Standard
Juventus – Fulam
Benfika – Marsej
Valensija - Verder
TV B92

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve