Nova vest
Fudbal

Sreda, 10.03.2010.

22:48

LŠ: Miralem Pjanić izbacio Real

Na stadionu Santjago Bernabeu Olimpik Lion je uspeo da napravi senzaciju i izbaci favorizovani madridski Real, zahvaljujući golu Miralema Pjanića u 75. minutu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Sve je dobro počelo za domaći tim, jer je najskuplji igrač madridskog tima Kristijano Ronaldo vodeći gol postigao već u šestom minutu. Međutim, golom Pjanića francuski tim je došao do nerešenog rezultata (1:1) koji ga je odveo u četvrtfinale Lige šampiona. Real Madrid je i šestu sezonu zaredom ispao u osmini finala najelitnijeg evropskog takmičenja.

Ove sezone će se finalni meč Lige šampiona (20. maja) odigrati upravo na stadionu kraljevskog kluba.

Utakmicu je otvorio Kaka udarcem ka golu već u prvom minutu, ali na golu Liona siguran je bio Loris. Real je rano došao do željenog gola. Guti je po desnoj strani terena sjajno proigrao Ronaldo, a Portugalac je sa desetak metara od gola preciznim udarcem savladao francuskog golmana kome je lopta prošla kroz noge.

Real je i posle postignutog gola nastavio da napada, ali su udarci Gutija, Kake i Kristijana Ronalda bili bez realizacije. Trener Reala Manuel Pelegrini ostavio je na klupi Raula, a kapitensku traku na ovom meču nosio je Guti.

Prvi žuti karton zaradio je zasluženo Kris u 26. minutu, posle nekoliko prekršaja. Samo minut kasnije Iguain je dobro šutirao ka golu, ali je ponovo bio sigruan Ugo Loris. Domaći tim je imao još nekoliko šuteva ka golu ali se na sa odmor između dva poluvremena otišlo sa rezultatom 1:0.

Trener Liona Klod Puel već na pouvremenu je izveo iz igre strelca jedinog gola u prvom susretu Makuna, a njegovo mesto na terenu zauzeo je Gonalons.

Real je u ovaj susret ušao kao prvoplasirani na tabeli španske Primere, dok je Lion u prošlom kolu francuksog prvenstva odigrao bez golova sa Bulonjom, i na tabeli zauzima tek četvrtu poziciju.

Lion je u drugom poluvremenu prvu priliku da dođe do izjednačenja imao u 49. minutu, Delgado je prošao po levoj strani, centrirao do Gonalonsa, ali je rezervista loše zahvatio loptu glavom.

Šest minuta kasnije Lisandro Lopez je odlično šutirao,ali je Iker Kasiljas bio siguran na golu. Igrači madridkog tima manje su napadali u odnosu na prvo poluvremene, iako ih je rezultat koji su imali u toku drugog perioda igre vodio u produžetke.

Pelegrini je prvu izmenu napravio u 62. minutu kada je umesto Granera u igru ušao Holanđanin Van der Vart.

I onda u 75. minutu šok za sve prisutne na stadionu. Delgado je odlično sa desne strane terena u šesnaestercu pronašao Lisandra Lopeza koji je sjajno proigrao Miralema Pjanića, a reprezentativac BiH je odlično reagovao i savladao Kasiljasa. Igrači Reala se do kraja susreta nisu oporavili do gola Pjanića, a za prolaz dalje bila su im neophodna dva gola.

Pelegrini je odmah posle primljenog gola iz igre izveo Kaku,a umesto njega je ušao legenda Reala, Raul. Do kraja susreta ozbilnije prilike da postignu gol imali su gostojući fudbaleri. Lisandro se u 89. minutu našao sam pred golom Kasiljasa, ali je sa desetak metara očajno šutirao pored gola. I Tulalan je u 92. minutu bio u prilici da donese pobedu svom timu, ali je šutirao visoko preko gola.

Real Madrid: Kasiljas, Ramos, Albiol, Garaj, Arbeola, Dijara (Arbeola), Guti, Granero (Van de Vart), Kaka (Raul), Kristijano Ronaldo, Iguain.

Olimpik Lion: Loris, Reveiler, Kris, Boumsong (Kalstorm), Cisoko, Tulalan, Pjanić (Ederson), Makun (Gonalons), Govu, Delgado, Lisandro Lopez.

U drugom meču osmine finala Mančester Junajted je ubedljivo porazio italijanski Milan sa 4:0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

137 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve