Nova vest
Fudbal

Sreda, 10.03.2010.

13:14

Kleut: "Zvezdi duguju 4 miliona"

Crvena zvezda dužna igračima i trenerima oko 1.8 miliona evra, ukupan dug sada oko 16 miliona, Zvezdi duguju 4 iliona, tvrdi gensek Kleut.

Izvor: B92, Večernje novosti

Autor:B92, Večernje novosti

Default images

Generalni sekretar FK Crvena zvezda Andrija Kleut, izjavio je da su potraživanja bivših igrača i trenera kluba dostigla sumu od skoro 1.8 miliona eura, ali da su pojedini klubovi koji su dužni lideru šampionata Srbije 4 miliona evra, "probili" sve rokove:

Već sam i sebi dosadan kad kažem da je naša odlika i transparentnost. Ne bežimo od obaveza, ali naša potraživanja su daleko veća od potraživanja nekadašnjih članova kluba. Mi dugujemo 1,8 miliona evra bivšim igračima i trenerima, s tim da ta suma može i da se smanji, jer sa mnogima još možemo da napravimo dogovor. S druge strane, još čekamo na očekivane uplate od gotovo četiri miliona evra od Lansa, Rasinga, Kodžaelija...

Novac ne stiže, obećanja prevazilaze mnoge zakonske rokove.

Lans nam duguje još od jula 2009. godine 1,5 miliona evra za transfer Dejana Milovanovića na ime bonusa povratka u elitu. Španski Rasing nam za Žigića duguje istu sumu kao i Lans, ali od oktobra prošle godine. Turski Kodžaeli za Tutorića nije platio 800.000 evra još od leta 2008. godine i taj sam dug nasledio od prethodnika. Tu su i neke manje sume za neke igrače, što ukupnu sumu podiže na četiri miliona evra.

Zvezda, ipak, ima razumevanja za probleme poverioca.

Rasingu duguju više desetina miliona, Lans čeka uplate Čelsija i Portsmuta, Kodžaeli je na ivici bankrota i mi nismo potezali nijedan sudski argument, iako to bez problema možemo da učinimo. Shvatamo situaciju naših sportskih prijatelja i borimo se sami sa obavezama. Uspećemo, ali nam je potrebno vreme - ponavlja Kleut.

Na “Marakani” su se nadali da bi za Bernarda Parkera od Tventea mogli da naplate obeštećenje od oko 800.000 evra na ime pogrešne registracije (potpis za dva kluba). Iako je slučaj na arbitraži FIFA, Andrija Kleut je oprezan.

Situacija oko Parkera je zaista komplikovana, jer, mi nismo njega plaćali, a tek potom je on napravio grešku potpisujući ugovor sa Tventeom. Lično, skeptičan sam povodom pozitivne odluke arbitraže FIFA, ali sačekajmo epilog”, rekao je Kleut koji je dodao da je ukupan dug Crvene zvezde sada oko 16 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve