Nova vest
Fudbal

Utorak, 09.03.2010.

23:32

Pobede Birmingema i Sanderleda

U utorak su odigrana još dva meča 29. kola engleske Premijer lige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Fudbaleri Birmingema savladali su u gostima Portsmut rezultatom 2:1, dok je Sanderlend, kao domaćin, deklasirao Bolton sa 4:0. Birmingem se tako na najbolji mogući način osvetio Portsmutu za prošlonedeljnu eliminaciju iz FA kupa (2:0). Gosti su do novog prvenstvenog trijumfa stigli golovima Kamerona Džeroma u 16. i 42. minutu.

Nvankvo Kanu, koji je u igru ušao u 66. minutu umesto Majkla Brauna, postigao je utešni pogodak za Portsmut. Kanu se u sudijskoj nadoknadi vremena odlično snašao posle kornera koji je izveo Džejmi O’Hara i glavom savladao golmana Dejvida Džejmsa.

Sanderled je na 'Stadionu Svetlosti' deklasirao Bolton i stigao do sedmog trijumfa u Premijer ligi. Domaći su poveli već u prvom minutu meča, golom Frejžera Kembela. U nastavku meča Darent Bent postiže het-trik i dovodi svoj tim do veoma ubedljive pobede. Bent je prvi gol postigao u 64. minutu, a samo deset minuta kasnije ponovo se upisao u listu strelaca, ali ovoga puta iz penala. Prethodno je Sem Rikets srušio Benta u kaznenom prostoru. Rikets je zbog tog prekršaja dobio drugi žuti karton, pa su gosti do kraja meča imali igrača manje. Svoj treći pogodak na meču Bent postiže u 88. minutu, nakon asistencije Frejžera.

U sredu se igra poslednji meč 29. kola engleske Premijer lige u kome se sastaju Barnli i Stouk.

Utorak:
Porsmut – Birmingem 1:2
Kanu 90 - Džerom 16, 42
Sanderlend – Bolton 4:0
Frejžer 1, Bent 64, 74, 88

Sreda:
Barnli – Stouk

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve