Nova vest
Fudbal

Utorak, 09.03.2010.

22:50

LŠ: Milan i Real moraju da pobede

U sredu se nastavlja takmičenje u Ligi šampiona. Na programu su još dva revaš meča 1/8 finala, Mančester junajted dočekuje Milan, dok će Real ugostiti Lion.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Junajted je u prvom meču, na ‘San Siru’, slavio rezultatom 3:2 i revanš na ‘Old Trafordu’ dočekuju u dobrom raspoloženju, pošto će u sastavu ekipe biti i Vejn Runi, koji se oporavio od povrede kolena. U drugom meču, ‘kraljevski klub’, na stadionu ‘Santijago Bernabeu’, mora da nadoknadi minimalan poraz iz prvog meča.

Mančester junajted - Milan

Trener Mančester junajteda Ser Aleks Ferguson istakao je da su Italijani veoma opasan protivnik, koji je bez obzira na poraz u prvom meču, uvek spreman da napravi iznenađenje. On je dodao da će baš zato pobeda u revanšu biti prioritet. Milan je u svim prethodnim međusobnim dvomečima uspevao da eliminiše Junajted, ali je samo jednom izbegao poraz na ‘Old Trafordu’.

Milan je veoma opasan protivnik i još uvek ništa nije gotovo. Fantastično kontrolišu loptu, pa ćemo morati da obratimo posebnu pažnju na taj segment igre. Jedno je sigurno, gledaćemo odličan fudbal. Ovo je potpuno otvoren meč u kome Milan mora da postigne gol”, ocenio je Ferguson.

Trener Junajteda je priznao da za njega trenutno najveću dilemu predstavlja nastup Dejvida Bekama.

Imam problema oko sastava Milana koji će početi meč na ‘Old Trafordu’ i ne znam da li će Bekam biti među startnih 11. Svesni smo njegovih kvaliteta i toga šta može da uradi sa loptom. Međutim, on nije počeo utakmicu od prvog duela na ‘San Siru’ i teško je predvideti kakav će uticaj imati na igru ukoliko dobije šansu”, rekao je Ferguson.

Dobra vest za Fergusona je da će napadač Vejn Runi biti spreman za duel sa Milanom. Prvi strelac engleske Premijer lige, koji je ove sezone postigao 23 gola, propustio subotnji duel sa Vulvsima (1:0), zbog povrede kolena.

"Vejn je spreman. Situacija se drastično popravila u prethodna dva i on će sigurno igrati", saopštio je Ferguson.

Sa druge strane kapiten ‘rosonera’ Masimo Ambrosini istakao je da fudbaleri Milana moraju da zaustave Runija.

''Runi je jedan od najboljih fudbalera na svetu. Prosto je neverovatno da je proteklih meseci toliko napredovao i postao kompletan igrač'', rekao je Ambrosini.

Trener Milana Leonardo složio se da njegovi igrači moraju da pronađu način da zaustave 24-godišnjeg napadača, ukoliko žele da postanu prvi tim koji je eliminisao ‘crvene đavole’ nakon poraza na svom terenu.

"Runi je konstanta u timu Mančestera. Mnogo je napredovao i potpuno je sazreo kao igrač. Možda taj njegov pomak u igri ima veze sa odlaskom Kristijana Ronalda. Sa druge strane, ne smemo da zaboravimo činjenicu da moramo da postignemo gol na ‘Old Trafordu’ ukoliko želimo da prođemo u narednu fazu takmičenja”, rekao je Leonardo.

Real Madrid - Olimpik Lion

Madridski Real u revanš meču osmine finala dočekuje Olimpik iz Liona.U prvom susretu Lion je slavio sa 1:0, a jedini gol na meču postigao je Makun u 47. minutu.

Trener Liona Klod Puel smatra da njegov tim mora da igra pametno u Madridu.

“Mi moramo da igramo inteligento u Madridu, da igramo našu igru. Želimo da prebacimo pritisak na Real Madrid i mislim da je neophodno da postignemo gol“, izjavio je trener Liona Klod Puel.

Puel ne smatra da će pun stadion negativno uticati na njegove igrače.

“Pritisak će svakako više osećati fudbaleri Reala pošto je njima neophodna pobeda, kao i zbog činjenice da igraju na svom stadionu. Ovo utakmica u kojoj može da se uživa, u karijeri treneri nisu često u prilici da budu deo ovakvih mečeva. Predivno je to što ću jednog dana o ovoj utakmici pričati svojoj deci“, zaključio je Puel.

Napadač Liona Cezar Delgado kaže da ima veliko poštovanje prema Realu, ali da se ne plaši gostovanja na stadionu na kome će se ove godine odigrati finale lige šampiona.

Nema dilema da u Realu ima igrača koji prave rezliku na terenu, ali ja ih se ne plašim. Poštujem ih, ali nećemo dozvoliti da razviju igru. Moramo da vršimo stalan pritisak na njihove igrače“, zaključio je Delgado.

Vezni fudbaler madridskog Reala Esteban Granero smatra da njegov tim ne sme da greši na utakmici sa Lionom.

“Moramo da svedemo svoje greške na minimum, naročito u odbrani. Ne smemo da dozvolimo sebi da primimo gol“, kategoričan je Granero.

“Volim kada dominiramo na terenu, kada je lopta u našem posedu i kada se igra na protivnikovoj polovini terena“, dodao je Granero.

“Lion se odlično branio u prvoj utakmici, igrali su čvrsto tokom celog meča i iznenadili nas kontranapadima. Na našem stadionu moramo da igramo ofanzivno od prvog minuta, sa napadačkim mentalitetom i da ih držimo na njihovoj polovini terena što je moguće duže“, zaključio je španski fudbaler, koji je ove sezone postigao tri gola za Real.

Najskuplji fudbaler Reala Kristijano Ronaldo uveren je da će se njegova ekipa plasirati u četvrtfinale Lige šampiona.

“Znamo da Lion ima odličnu ekipu, ali igramo na našem stadionu i siguran sam da ćemo proći u četvrtfinale. Na stadionu 'Santijago Bernabeu' Real je gazda. Eliminacija bi bila ogromno razočaranje, međutim ja sam siguran u naš prolazak. Mi ćemo izaći na teren sa namerom da postignemo što više golova i da igramo što je ofanzivnije moguće, ali to koliko ćemo ofanzivno igrati, ipak, zavisi od trenera Pelegrinija“, zaključio je Kristijano Ronaldo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve