Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 08.03.2010.

17:05

EP (kval): Prvo sa Farskim Ostrvima

Fudbalska reprezentacija Srbije će prvu utakmicu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine odigrati 3. septembra na Farskim Ostrvima.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Nacionalni tim Srbije će prvu utakmicu na svom terenu odigrati 7. septembra protiv Slovenije. Takav dogovor postignut je u beogradskom hotelu „Hajat“, gde su se sastali svi učesnici kvalifikacione grupe C. Šampionat ’starog kontinenta’ će biti održan u Poljskoj i Ukrajini.

Prvi susret između Srbije i po mnogima glavnog favorita u grupi C, selekcije Italije, na programu je 12. oktobra na Apeninskom poluostrvu, dok se drugi meč igra 7. oktobra naredne godine u Srbiji. Kvalifikacioni ciklus Srbija završava gostovanjem u Sloveniji 11. oktobra. 2011. godine.

Iako se očekivao brz dogovor do njega nije došlo tako lako. Jedan od predloga iz Fudbalskog saveza Slovenije je bio da Italija u roku od tri dana, određenog meseca, odigra utakmice sa Srbijom i Slovenijom, ali je selektor italijanske reprezentacije, Marćelo Lipi, to prvobitno odbio, ali je onda popustio.

Raspored utakmica Srbije u kvalifikacijama za EP 2012:
2. septembar 2010. Farska Ostrva - Srbija
7. septembar 2010. Srbija - Slovenija
8. oktobar 2010. Srbija - Estonija
12. oktobar 2010. Italija - Srbija
25. mart 2011. Srbija - Severna Irska
29. mart 2011. Estonija - Srbija
2. septembar 2011. Severna Irska - Srbija
6. septembar 2011. Srbija - Farska Ostrva
7. oktobar 2011. Srbija - Italija
11. oktobar 2011. Slovenija - Srbija

Laković: "Zadovoljni smo kalendarom"

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Zoran Laković izrazio je zadovoljstvo nakon sastanka učesnika C grupe kvalifikacija za prvenstvo Evrope 2012, prvenstveno načinom kojim se došlo do jedinstvenog dogovora oko kalendara takmičenja.

"Imali smo puno razumevanja i tolerancije, kao i uvažavanje svih učesnika naše kvalifikacione grupe. Ispunili smo sve želje koje smo mogli da ostvarimo i zahteve pojedinih reprezentacija", rekao je Laković.

On je istakao da je Srbija uspela da izdejstvuje dva primarna cilja - da se kvalifikacione utakmice ne igraju u terminima prijateljskih, i da naša reprezentacija izbegne igranje mečeva u junu, kada su reprezentativci najumorniji.

Ostali učesnici današnjeg sastanka bili su takodje veoma zadovoljni, pre svega gostoprimstvom u Beogradu i ishodom zajedničkog dogovora.

"Zadovoljni smo kalendarom takmičenja, jer imamo dobar balans izmedju svih učesnika u teškoj grupi. Nakon svetskog prvenstva bilo bi veoma teško praviti raspored odigravanja utakmica, pa smo mi danas sa zadovoljstvom obavili važan posao", rekao je predsednik Fudbalskog federacije Italije Djankarlo Abete.

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Slovenije Aleš Zavrl takodje je bio veoma zadovoljan, a na tečnom srpskom jeziku istakao je da su učesnici naše grupe postigli jedinstven dogovor, što, prema njegovoj oceni, neće biti slučaj sa predstavnicima ostalih kvalifikacionih grupa. On je izrazio uverenje da će takmičenje proteći u najboljem redu.

Slično su izjavili generalni sekretar Fudbalske federacije Farskih Ostrva Virgor Hvidbro, član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Estonije Harmo Lihiste i selektor reprezentacije Severne Irske Najdžel Vorington.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve