Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 04.03.2010.

11:22

Rad, OFK, BSK: "Ne mešajte nas!"

Vodeći ljudi Rada, OFK Beograda, BSK-a iz Borče poručili predsednicima Partizana i Crvene zvezde "da ih ne mešaju u njihova prepucavanja"

Izvor: B92, Novosti

Autor:B92, Novosti

Default images

Rat saopštenjima i teškim optužbama između predsednika Partizana i Crvene zvezde, Dragana Đurića i Vladana Lukića, otvorio je novi izvor tenzije u srpskom fudbalu, tim pre što su u izjavama spomenuti i drugi klubovi Superlige.

Ko s kim “šuruje”, za koga i protiv koga “sviraju” sudije i kome je dosta čijih privilegija, teme su kojima je direktno uperen prst u BSK iz Borče, OFK Beograd i Rad.

U svim kontaktima s ljudima iz drugih klubova, razgovaramo o fudbalu, a ne o politici. Tako da sve što je rekao Dragan Đurić, može da kaže i Vladan Lukić s kojim sam, recimo, pričao pre dva-tri dana. Ovo je apsolutno nepotrebno stvaranje tenzije od strane Partizana i Zvezde, ali njihovo je pravo da budu veliki ili mali, a javnost neka sama proceni kakvi su. Na žalost, ostali klubovi postaju kolateralna šteta njihovog obračuna” izjavio je za “Novosti” generalni sekeratar BSK Slobodan Peličić.

Finansijer Rada Ranko Stojić iznenađen je izjavama čelnika Partizana i razočaran prepucavanjem “večitih” preko medija.

Ne mogu da verujem da se čelnici dva najveća kluba služe takvim prostim rečnikom, direktno i otvoreno optužujući jedni druge za nesportske radnje. Umesto da daju dobar primer, oni samo narušavaju ugled oba kluba i našeg fudbala Rad ne samo da nije u tim pričama, već bih voleo da se javi bilo ko kome je moj klub nešto tražio ili od nekoga uzeo neki dinar. Mi smo u opasnoj zoni i dolazila Zvezda ili Real mi moramo da igramo dvesta odsto kako bismo izborili pozitivan rezultat. Zato ne želim da se bavim intrigama i pričama na tako niskom nivou” kaže prvi čovek i finansijer “Rada”.

Predsednik OFK Beograda Momčilo Minić potvrđuje da se čuo sa Draganom Đurićem, ali pre dva meseca oko realizacije transfera Vojislava Stankovića u Humsku.

Niti gledamo, niti nas interesuju tuđi rezultati, a pogotovo večitih rivala. Oni neka se bave svojim problemima, a mi ćemo našim. Zaista ne želim polemiku, jer OFK Beograd nije deo nikakvog klana, niti ima razloga za to, već je fokusiran samo na sebe”, poručio je Minić.

U narednom kolu JSL, Rad dočekuje Crvenu zvezdu, dok Partizan igra u HUmskoj protiv Javora iz Ivanjice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve