Nova vest
Fudbal

Sreda, 03.03.2010.

22:04

Zvezda na leto u Čikagu

Lider JSL Crvena zvezda potvrdila je učešće na internacionalnom turniru u Čikagu od 17. do 26. maja 2010. godine.

Izvor: B92, Večernje novosti

Autor:B92, Večernje novosti

Default images

Zvezda će u SAD-u igrati protiv domaćih Čikago Fajersa, i još po jedne ekipe iz Evrope i Južne Amerike. "Ne treba trošiti reči o značaju odlaska Crvene zvezde u SAD posle više od dve decenije. Kako sa sportskog i marketinškog aspekta našeg kluba, tako i društvenog značaja za našu dijasporu koje u samom Čikagu i državi Ilinois ima više od pola miliona", ističe savetnik predsednika Zvezde, Miodrag Antonijević.

"Turnir je organizovan na najvišem nivou, ugovor je na 17 strana i svi detalji su obuhvaćeni, čak i recimo broj gratis ulaznica za prijatelje kluba".

Gostovanje Zvezde neće biti samo sportski događaj, već i mogućnost za produbljavanje poslovno-privredne saradnje dve zemalje.

"Pored 35 članova našeg kluba, u SAD će poći i privredna delegacija ne samo naših sponzora, već i značajnih ljudi iz privredne komore. Uz nas će biti generalni konzul Desko Nikitović, pa državni sekretar za dijasporu Miodrag Jakšić, planiran je prijem kod gradonačelnika Čikaga Ričarda Dejlija i još niz sportsko-privredno-promotivnih aktivnosti",

Mečevi na turniru igraju se 19. i 22. maja (moguć i TV prenos), svi su izgledi da će oba dana stadion (26.000) biti rasprodat, ali postoji mogućnost da Zvezda odigra i treći meč, ali u Kanadi.

"Dobili smo poziv Toronta, koga trenira naš Preki Radosavljević, da odigramo meč 25. maja i ostaje da direktor Adžić i trener Petrović predlog potvrde ili odbiju", potvrdio je Antonijević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve