Nova vest
Fudbal

Sreda, 03.03.2010.

19:38

FIFA razmišlja o ukidanju ofsajda

Svetska fudbalska federacija (FIFA) razmatra mogućnost ukidanja pravila o ofsajdu, prenose mediji u Britaniji.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Prema dobro obaveštenim izvorima prvi čovek FIFA Sep Blater razmišlja o takvom potezu, koji bio doveo do najrigoroznije promene pravila u fudbalu u poslednjih nekoliko decenija. Mediji, takođe, izveštavaju da je Blater razgovarao i sa predsednimom Međunarodne hokejaške federacije Leandrom Negreom, o tome kako je to pravilo delimično izbačeno iz hokeja krajem prošlog veka.

Postavio mi je mnoga pitanja o tome i koliko je sve bilo uspešno, a pošto nijednog trenutka nije rekao svoje mišljenje teško je reći šta može da se uradi u fudbalu. Alil, izgledao je veoma zainteresovan za to kako smo mi uveli takvu promenu“, rekao je Negre.

Pravilo o dve linije, tačnije nedozvoljeno dodavanje preko prve od tri centralne linije, koje podseća na ofsajd je u hokeju ukinuto 1998. godine posle probnog perioda od dve godine, a taj potez je ocenjen kao jedan od zaslužnih za to što su utakmice u tom sportu postale pravi spektakl.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

104 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve