Nova vest
Fudbal

Sreda, 03.03.2010.

12:26

Kakvi se penali sviraju "večitima"?

Beogradski dnevni list Sport 'sabrao' je jedanaesterce dosuđene u korist beogradskih večitih rivala i podsetio na neke od njih i reakcije.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Za 'crveno-bele' dosuđeno je pet jedanaesteraca, za 'crno-bele' a samo jedan je, prema izveštajima novinara tog lista, bio nesporan.

Prvi penal za Zvezdu dosuđen je u drugom kolu protiv Rada (1:0), prema izveštajima "golman je pokupio čistu loptu a Ninkov poleteo preko njega".

Lazetić nije iskoristio jedanaesterac a trener gostiju Đoinčević rekao posle utakmice da "penal nije postojao pa je dobro što utakmice nije rešena na iz tog udarca jer bi pala senka na ceo meč."

Sporan momenat je na 1:50.



Sledeći jedanaesterac za 'crveno-bele' dosuđen je protiv Smedereva (3:0), bio je, piše Sport, nesporan.

Penal je na 1:44.



U 7. kolu Crvena zvezda je savladala OFK Beograd (2:1) a drugi pogodak postignut je iz jedanaesterca. Bio je, piše Sport, "daleko najsumnjiviji. Bezazlen duel Nikolića i Lazetića sudija Krstić okarakterisao je kao penal. Lazetić se ugurao ispred Nikolića i pao kao pokošen."

"Bilo je svega i svačega, neka se time bave nadležni organi. Ja neću da komentarišem suđenje," rekao je posle utakmice trener OFK Beograda Dejan Đurđević.

Sporan momenat je u 35. sekundi snimka.



Četvrti jedanaesterac prethodne jeseni za tim iz Ljutice Bogdana dosuđen je u meču 15. kola protiv Spartaka (5:2). Pri vođstvu gostiju od 1:0 "Popović je perfektnim klizećim startom izbio loptu Lekiću a sudija Stojanović pokazao na belu tačku," piše Sport.

Kadu je postigao gol za 1:1 a trener Subotičana Zoran Milinković rekao da "neće da polemiše oko penala kako ne bi ispalo da umanjuje trijumf Zvezde."

Sporan momenat je na 2:21.



Peti penal za trenutnog lidera na tabeli, u duelu sa Jagodinom, izazvao je buru reakcija, Jagodinaca, ostalih klubova i medija.

Sporan momenat je na 2:04.



Jedini jedanaesterac dosuđen u korist 'crno-belih' je na utakmici sa BSKom iz Borče (2:1), a bio je, kao i većina onih dosuđenih za Zvezdu, problematičan.

"Remplovanje Žarkovića i Dijare sudija Vlajić prestrogo je okarakterisao kao prekršaj za najstrožu kaznu," pisao je Sport, a trener BSKa Šefki Arifovski rekao je da je "viša sila doprinela da ne napuste stadion Partizana sa povoljnijim rezultatom."

"Neke stvari moraju da se promene ako želimo pune stadione," rekao je tada Arifovski.

Sporan momenat je u 30. sekundi snimka.



Sport je podsetio i na sudije koje su vodile mečeve na kojima su viđeni sporni jedanaesterci, to su Popović, Krstić, Stojanović, Gogić i Vlajić a predsednik Sudijskog odbora FSS Bogoljub Stepanović kaže da nema osnova za toliku kritiku.

"Nismo i nećemo biti kreatori prvenstvene trke," rekao je Stepanović a preneo Sport, "Sudije će časno obaviti svoj deo posla."

Stepanović je rekao i da Partizan i Crvena zvezda imaju isti tretman, da niko nema uticaj na određivanje sudija i da sudijska organizacija "neće odstupiti ni za milimetar".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

132 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve