Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 01.03.2010.

21:34

Dujković: "Samo pobede do kraja"

Mlada reprezentacija Srbije u sredu u Skoplju igra prijateljski meč sa Makedonijom.

Izvor: B92, Večernje novosti

Autor:B92, Večernje novosti

Default images

Selekcija je u gotovo punom sastavu, sa povratnikom Rajkovićem, Sulejmanijem, Matićem, a selektor Ratomir Dujković uveren je u srećnu završnicu kvalifikacija. „Očekujem da pobedimo sve tri utakmice do kraja i izborimo baraž, a zatim i plasman na EP. Zaista imamo odlične igrače, koji kucaju na vrata prvih timova u inostranim klubovima ili već igraju. I kad objektivno sagledamo pojedinačni kvalitet onda smo jači od konkurenata“.

Pobeđuje češće uigraniji i homogeniji tim, pa je duel sa Makedonijom samo prvi u nizu akcija u stvaranju ekipe od koje se očekuju tri pobede do kraja kvalifikacija.

„Aleksić, Ljajić, Milanović i Ignjovski su sa omladinskom selekcijom, Bosančić je povređen pa sam ga oslobodio ove akcije, a Perovića sam izostavio sada jer sam želeo da probam ova dva mlađa špica, Šćepovića i Milića. U Skoplju ću videti i Alena Stevanovića, kao i ovu trojicu drugih igrača koji sa svima ostalima koji su ovde zatvaraju krug reprezentativaca. U aprilu ću sakupiti igrače iz ovdašnjih klubova da odigramo meč sa selekcijom “istoka”, a od 23. maja u Kladovu ćemo imati mini pripreme od deset dana i prijateljski meč sa Rumunijom“.

Sve ove akcije trebalo bi da pomognu da što spremniji sačekamo nastavak kvalifikacija. Dujković priznaje da mu nedostaje možda iskusniji špic, ali i bolja baza i atmosfera na stadionu.

„Nećemo više igrati u Novom Sadu iako smo imali odlične uslove, već u Kragujevcu. Imaćemo veću podršku, a i vratićemo duh selekcije u centar Srbije“.

Povratkom štopera Tventea Slobodana Rajkovića u nacionalni tim selektor Dujković očekuje stabilizaciju odbrane ali i dobru atmosferu.

„Boban je predvodnik ove generacije i biće novi kapiten. Sulejmani neće imati ništa protiv toga da deli traku s njim“.

Selektor još nije uspeo u nameri da se igrač akademije Čelsija Marko Mitrović (1992) odluči da dres Švedske zameni matičnim, srpskih “orlova”.

„Razgovarali smo i sad je sve na njemu. Stalno po svetu skautiramo igrače koji su našeg porekla i činimo sve kako bismo bili sve jači. Bilo bi lepo da Mitrović bude sa nama“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve