Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 01.03.2010.

19:20

Orlovi: Vidiću trofej, gol Ivića

Proteklog vikenda srpski fudbalski internacionalci u globalu nisu imali preterano zapažene uloge.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Najuspešniji bio je Nemanja Vidić koji je osvojio Karling Kup sa Mančester Junajtedom, izbegavši isključenje uprkos startu za crveni karton. Na teren se posle višemesečne pauze vratio Boško Janković koji je odigrao desetak minuta za Đenou, a svoj debi u Seriji A zabeležio je mladi reprezentativac Stefan Šćepović. Odličnu partiju, uz gol i asistenciju, prikazao je Vladimir Ivić za solunski PAOK.

Engleska: Vidiću trofej Karling Kupa

Proteklog vikenda u Engleskoj najuspešniji je bio Nemanja Vidić koji je podigao pehar Karling Kupa posle pobede nad Aston Vilom u finalu.‘Crveni đavoli’ su slavili sa 2:1, a Vila je povela golom Milnera sa penala u petom minutu. Prethodno je Gabrijel Agbonlaor pretrčao Vidića, a srpski reprezentativac ga je kao poslednji igrač odbrane srušio u kaznenom prostoru i na iznenađenje svih nije bio kažnjen crvenim kartonom i što je bilo još čudnije, ni žutim. Vidić je u nastavku zaradio žuti karton, u 68. minutu, zbog guranja Agbonlaora.

U derbiju kola Premijer lige, na Stamford Bridžu su se sastali Čelsi i Mančester Siti. Branislav Ivanović je bio jedan od boljih u očajnom izdanju ‘plavaca’ koji su poraženi sa 4:2.

Vulverhempton je poražen na gostovanju Boltonu sa 1:0, a Nenad Milijaš nije ulazio u igru. Slično je prošao i Vladimir Stojković čiji je Vigan poražen istim rezultatom u Birmingemu od istoimene ekipe.

Valensijen je došao do nove pobede (Sent Etjen, 1:0), a Milan Biševac je odigrao svih 90 minuta. Lans je poražen od Tuluza minimalnim rezultatom, Nenad Kovačević je izašao iz igre desetak minuta pred kraj, dok se Dejan Milovanović još uvek oporavlja od povrede. Olimpik iz Marselja je u najvećem derbiju francuskog fudbala teško porazio Pari Sen-Žermen, za koji je Mateja Kežman odigrao poslednja ri minuta. Danijel Ljuboja nije bio u postavi Grenobla, ali je Milivoje Vitakić igrao ceo meč. Ni Nenada Džodića nije bio u sastavu Monpeljea, dok je Ivan Stevanović sedeo na klupi Sošoa.

PSV je bio veoma ubedljiv protiv Valvijka sa 5:1, a Danko Lazović i Jagoš Vuković su meč posmatrali sa klupe. Ajaks je takođe bio efikasan pošto je ekipa iz Amsterdama pobedila Utreht sa 4:0. Marko Pantelić je igrao do 45. minuta, dok Miralem Sulejmani nije ulazio u igru.

Na teren se vratio Slobodan Rajković koji je posle duže suspenzije ponovo igrao za Tvente, koji je i u 26. utakmici ostao neporažen. Rajković je u igru ušao u 72. minutu, a njegova ekipa je savladala NEC sa 2:1.

Groningen je poražen od Fejenorda sa 3:2 zahvaljujući golu primljenom u poslednjem minutu. U domaćoj ekipi jedan od boljih je bio Goran Lovre, koji je uputio nekoliko opasih centaršuteva, dok za goste Stefan Babović nije nastupio. 18-godišnji Filip Đuričić je odigrao i drugi meč za Herenven, koji je na domaćem terenu poražen od Heraklesa sa 2:1. Mladi napadač je iz igre izašao 13 minuta pre kraja.

U Belgiji je igrao samo Bojan Jorgačević čiji je Gent remizirao sa Žerminalom na gostovanju 1:1. Milan Jovanović nije igrao zato što je meč Standarda odložen, dok je Nemanja Rnić bio na klupi za rezerve Anderlehta koji je slavio na gostovanju Roselareu sa 2:1.

Italija: Debi Stefana Šćepovića, povratak Boška Jankovića

Dvojica srpskih reprezentativaca, kapiten Dejan Stanković i defanzivac Aleksandar Luković susreli su se u meču u Udinama koji je pripao gostujućem Interu rezultatom 3:2. Stanković je odigrao ceo meč za ‘neroazure’ i zaradio je žuti karton. Luković je bio solidan tokom većeg dela meča, ali je njegovom greškom Dijego Milito ostao slobodan postigavši, ispostaviće se i pobedonosni pogodak. Dušan Basta je odsustvovao zbog povrede, dok Alen Stevanović još uvek nije dobio priliku da debituje za prvi tim šampiona Italije.

Meč Lacio – Fiorentina takođe je obeležio duel dvojice reprezentativaca Srbije. Aleksandar Kolarov bio je standardan na poziciji levog beka za Lacio, dok je u startnoj postavi ‘viole’ bio mladi reprezentativac Adem Ljajić. Meč je završen remijem – 1:1, a Ljajić je zamenjen na poluvremenu, a pre toga je namestio dve prilike svojim saigračima koji nisu bili dovoljno precizni. Vlada Avramov je meč posmatrao sa klupe za rezerve.

Za Đenou nastupaju trojica srpskih fudbalera, ali je samo Boško Janković dobio priliku da odigra poslednjih deset minuta, posle višemesečne pauze zbog povrede. Nenad Tomović je poraz Đenoe od Bolonje (3:4) posmatrao sa klupe, dok je Danijel Aleksić bio van protokola za meč.

Sampdorija je doživela prvi poraz posle sedam mečeva, izgubivši minimalnim rezultatom od Parme u gostima. Za ekipu iz Đenove debitovao je mladi reprezentativac Srbije, Stefan Šćepović . 20-godišnji napadač je igrao do 82. minuta i za to vreme je jednom uputio udarac na gol Antonija Mirantea.

Barselona je na Nou Kampu savladala Malagu sa 2:1. Za goste je do 61. minuta igrao Milan Stepanov, koji je morao da napusti igru zbog povrede. Milan Smiljanić je igrao do 52. minuta za Sporting is Hihona koji je savladao Osasunu sa 3:2. Smiljanić će morati na operaciju kile zbog čega će odsustovati oko četiri nedelje. Sevilja i Atletik Bilbao igrali su bez golova, a Ivica Dragutinović je odigrao ceo meč za domaćina. Ivan Obradović se i dalje ne nalazi u sastavu Saragose.

Derbi kola Bundeslige odigrao se u Gelzenkirhenu gde je domaći Šalke savladao Borusiju iz Dortmunda sa 2:1. Za goste je Neven Subotić zabeležio solidnih 90 minuta, ali to nije bilo dovoljno da ‘milioneri’ ostvare pobedu u Gelzenkirhenu posle celih pet godina. Štutgart je savladao Ajntraht sa 2:1, a Zdravko Kuzmanović je ušao u igru u 67. minutu. Srpski reprezentativac je i uputio jedan dobar udarac na gol, koji je Nikolov uspeo da odbrani. Miloš Marić je odigrao 90 minuta za Bohum koji je remizirao u Nirnbergu 0:0. Herta je na svom terenu poražena od Hofenhajma sa 2:0 i Gojka Kačara i Nemanje Pejčinovića nije bilo u sastavu, kao ni Zorana Tošića u timu Kelna, koji je igrao sa Leverkuzenom (0:0).

U Cvajti, Antonio Rukavina i Aleksandar Ignjovski igrali su 90 minuta u porazu Minhena 1860 od Paderborna sa 3:1, dok je Đorđe Rakić ušao u igru nepunih pola sata pre kraja i bio je asistent prilikom jedinog gola gostiju. Uspešan je bio Srđan Baljak koji je postigao pogodak za Duizburg.

Ukrajina, Rumunija, Poljska: Nastavila se prvenstva

Počelo je i prvenstvo u Ukrajini, a Igor Duljaj se vratio u prvi tim Šahtjora koji je savladao Vorkslu za koju je igrao Jovan Marskoski. Dinamo iz Kijeva je takođe slavio minimalnim rezultatom protiv Krivbasa, a Miloš Ninković je igrao do 87. minuta. Vladimira Dišljenkovića nije bilo u sastavu Metalurga na gostovanju Zakarpatiji, a Đorđe Lazić je u igru ušao po isteku 90. minuta. Karpati su na gostovanju savladali Metalist sa 2:1. Za domaću ekipu je igrao kapiten Milan Obradović, dok su za goste nastupili Nemanja Tubić i Ivan Milošević.

Počelo je i prvenstvo u Poljskoj, a na startu je uspešna bila Legija, za koju je igrao Miroslav Radović i koja je savladala Krakoviju sa 2:1 Uspešne nastupe zabeležili su i Nikola Mijailović i Aleksandar Vuković za Koronu Kjelce, kao i Ivan Đurđević i Dimitrije Injac za Leh.

U prvenstvu Rumunije, koje se takođe nastavilo, u strelce se upisao Rade Veljović u porazu Uniree Alba Julije, za koju igra kao pozajmljen igrač iz Kluža. Za svoje ekipe igrali su i Milan Perendija (Ocelul), Predrag Lazić i Novak Martinović (Panduri).

Grčka: Vladimir Ivić heroj Soluna

Solunski PAOK zabeležio je novu pobedu, ovaj put protiv Ksantija, a jedan od najzaslužnijih za novi trijumf bio je Vladimir Ivić. Ivić je postigao drugi gol za Solunce i namestio još jedan, tako da se PAOK nalazi na samo dva boda zaostatka za vodećim Panatinaikosom. Ivan Gvozdenović je igrao za Kavalu koja je savladala u gostima Pantrakikos sa 3:1, za koje su 20 minuta nastupao Filip Arsenijević, a Željko Đokić je ostao na klupi.



Na susedom Kipru, Radovan Krivokapić postigao je izjednačujući pogodak za Enozis u 90. minutu, dok Ivan Jovanović i Nenad Mirosavljević nisu uspeli da pomnognu APOELU da izvuče više od 0:0 sa Anortozisom, za koji je igrao Predrag Ocokoljić. Omonija je savladala Aris iz Limasola sa 2:1, za koji je Saša Stojanović igrao svih 90 minuta.

Cirih je poražen od Jang Bojsa sa 2:1, ali je jedini pogodak postigao Milan Gajić iz slobodnog udara u 23. minutu. Marko Perović je ponovo izostao iz ekipe Bazela, dok je meč Siona, za koji nastupa Goran Obradović, odložen.

Makabi Petah Tikva savladao je Makabi iz Tel Aviva sa 2:1, a Dragoslav Jevrić je branio za domaćine. Nebojša Marinković nije ulazio u igru, kao ni Ivica Ilijev na drugoj strani. Nemanja Vučićević (Hapoel Tel Aviv) se još uvek nije oporavio.

Ivan Ergić je odigrao odličnih 80 minuta za Bursu koja je pobedila Sivaspor sa 3:0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve