Nova vest
Fudbal

Subota, 27.02.2010.

14:01

Milijaš predstavio novi dres Srbije

Kompanija „Najki“ predstavila je u Londonu opremu koju će brojne reprezentacije nositi na predstojećem Svetskom Prvenstvu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Dres Srbije nosio je Nenad Milijaš, koji se našao u društvu Brazilca Pata, Portugalca Nanija, Amerikanca Dempsija, Slovenca Korena, Australijanca Grele i Engleza Dženasa. Najki je nove dresove napravio od recikliranog poliestera, a za izradu jednog dresa bilo potrebno je osam plastičnih flaša.

Najki je za potrebe izrade opreme za fudbalske reprezentacije prikupio 13 miliona odbačenih plastičnih boca, pri čemu će se, kako kompanija tvrdi, uštedeti 30% energije više u odnosu na standardnu izradu dresova.

U nastavku saopštenja stoji kako je prikupljeno 254.000 kilograma otpada. Ta količina je dovoljna da se prekrije više od 29 fudbalskih terena, a kada bi se dresovi izrađeni od tog materijala postavili jedan uz drugi, činili bi niz duži od 3.000 kilometara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve