Nova vest
Fudbal

Petak, 26.02.2010.

20:03

Viola u Rimu, Napoli čeka Romu

Predstojećeg vikenda igraju se mečevi 26. kola italijanske Serije A, a najveću pažnju privlače dueli Lacio - Fjorentina i Napoli - Roma.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Meč Lacio – Fjorentina igra se u subotu, baš kao i duel između Katanije i Barija, dok su preostale utakmice na programu u nedelju. Na tabeli vodi Inter sa 55 osvojenih bodova. Drugi je Milan koji za gradskim rivalom zaostaje četiri boda, dok treće mesto zauzima Roma sa 50 bodova. Četvrtoplasirani Juventus sakupio je ukupno 41 bod.

Ekipa Katanije koju trenira srpski stručnjak Siniša Mihajlović u subotu dočekuje ekipu Barija. Sicilijanci su u prošlom kolu doživeli prvi poraz u poslednjih pet kola, pošto ih je savladala sjajna Roma (0:1). Međutim, Mihajlović smatra da taj poraz nije uzdrmao njegovu ekipu i očekuje dobar rezultat protiv Barija.

"Utakmicu sa Romom odlučio je korner. Ekipa je igrala dobro i odbrana je funkcionisala kako treba. Zbog toga očekujem pobedu u subotnjem meču'', rekao je Mihajlović.

Mihajlović može biti optimista pošto je njegova ekipa u poslednjih pet utakmica primila samo dva gola i pokazala veliki napredak, kako u odbrani, tako i u napadu. Ipak, Sicilijanci će sigurno biti pod pritiskom pošto bi eventualni poraz protiv Barija mogao da znači i povratak u opasnu zonu. Katanija ima samo bod više od 18. Livorna.

Sa druge strane, ekipa Barija ima velikih problema sa povredama, pa su u poslednjih pet mečeva doživeli čak četiri poraza. Poslednji poraz Bari je doživeo u prošlom kolu u duelu sa Milaniom (2:0). Trener Barija Đampjero Ventura produžio je prošle nedelje ugovor sa klubom, pa će voditi ekipu i narednih 12 meseci.

"Veoma sam srećan zbog poverenja koje mi je ukazano. Novi ugovor za mene predstavlja nagradu, ali i motivaciju. Nadam se dobrim rezultatima i opstanku u Seriji A'', rekao je Ventura.

Bari je do sada osvojio 32 boda i nalazia se na 11. mestu na tabeli.

U subotu se u Rimu sastaju i Lacio i Fjorentina. Dve ekipe koje očajnički traže pobedu u predstojećem meču. Lacio je trenutno 16. na trabeli Serije A i samo ga dva boda dele od opasne zone. Trener domaćih Edoardo Reha nada se svojoj drugoj pobedi na klupi ‘nebeskoplavih’, ali je svestan da protiv Fjorentine neće biti lako. Viola je tokom nedelje poražena u zaostalom meču protiv Milana (2:1), pa trenutno zauzima deseto mesto na tabeli italijanskog šampionata.

Možda i najzanimljiviji meča 26. kola igra se u nedeljiu u Napulju gde se sastaju domaći Napoli i Roma. Napoli se bori za četvrto mesto koje vodi u LŠ, ali u poslednje vreme ima problema. Napolitanci su u prošlom kolu igrali 0:0 sa poslednjeplasiranom Sijenom.

Napoli je trenutno peti sa 40 poena iz 25 mečeva i imaju samo bod manje u odnosu na četvrtoplasirani Juventus. Trener Valter Macari svestan je da će sve osim pobede protiv Rome omogućiti Palermu ili Sampdoriji da ih preteknu. Napoli je neporažen na stadionu 'San Paolo', ali je u 12 mečeva čak šest puta remizirao. Trećeplasirana Roma je prošle nedelje eliminisana iz Lige Evrope od grčkog Panatinaikosa i sada se okreće Seriji A. 'Vučica' će pokušati da sustigne vodeći Inter koji ima pet bodova prednosti. Drugoplasirani Milan ima bod više od Rome. Fudbaleri Rome igraju fantastično u prvenstvu Italije, ali su im problematične utakmice van Rima. 'Vučica' je na 12 ovosezonskih gostovanja ostvarila samo četiri trijumfa.

Serija A, 26. kolo:
Subota:
18:00 Katanija – Bari
20:45 Lacio – Fjorentina
Nedelja:
15:00 Milan – Atalanta
15:00 Kjevo – Kaljari
15:00 Đenoa – Bolonja
15:00 Livorno – Sijena
15:00 Napoli – Roma
15:00 Parma – Sampdorija
15:00 Udineze – Inter
20:45 Juventus - Palermo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

6 h

U fokusu

Vidi sve