Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 25.02.2010.

23:10

LE: Ubedljivi Verder i Volfzburg

Juventus, Verder, Lil, Volfzburg, Rubin, Standard Lijež, Sporting i Valensija plasirali su se u osminu finala Lige Evrope.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Nemački timovi Verder i Volfzburg ubedljivo su pobedili Tvente i Viljareal sa po 4:1. Rubin je u Izraelu odigrao bez golova sa Hapoelom, kao i Standard u Salzburgu. Juventus je u Torinu odigrao bez golova sa Ajaksom i sačuvao prednost stečenu u Amsterdamu. Sporting je slavio protiv Evertona sa 3:0, a Lil je izborio željeni remi sa Fenerbahčeom 1:1. Valensija je posle produžetaka izbacila Briž.

Verder je posle poraza od Tventea u Holandiji ubedljivom igrom na svom Vezer stadionu prošao u osminu finala. Junak susreta bio je Klaudio Pizaro koji je zabeležio het-trik. Pizaro je doveo svoj tim u vođstvo u 15. minutu, a samo pet minuta kasnije novim golom povisio je na 2:0. U 27. minutu već je bilo ubedljivih 3:0 za tim Tomasa Šafa, gol je postigao Naldo. De Jong je u 33. minutu smanjio na 3:1, a konačnih 4:1 postavio je svojim trećim golom u 58. minutu sjajni Klaudio Pizaro. Verder se u derbiju osmine finala Lige Evrope sastaje sa Valensijom.

Još jedan nemački tim je bio ubedljiv. Prošlogodišnji prvak Nemačke, Volfzburg sa 4:1 je slavio protiv španskog Viljareala. Domaći tim je u vođstvo doveo reprezentativac BiH Edin Džeko u 10. minutu. Nemački tim je pet minuta kasnije vodio sa 2:0, posle autogola Anglea. Kapdevila je u 30. minutu postigao gol nade za svoj tim, ali je golovima Gentnera u 41. i Grafitea u 64. minutu Volfzburg slavio sa 4:1. Volfzburg se u osmini finala sastaje sa dvostrukim šampionom Rusije Rubinom iz Kazanja.

Sporting je u Lisabonu bio ubedljiv protiv Evertona, ali je otpor Engleza slomljen tek u drugom poluvremenu. Strelac jedinog gola u Liverpulu Veloso doveo je Sporting u vođstvo u 64. minutu, Mendes je u 76. minutu povisio prednost Sportinga na 2:0, a konačnih 3:0 postavio je Fernandes u poslednjem minutu susreta.

Lil je napravo veliko iznenađenje u Istanbulu jer je golom Ramija u 85. minutu došao do remija koji ga je odveo u osminu finala. Fenerbahče je vodio od 35. minuta posle gola Emrea Belozoglua, ali Francuzi su golom pet minuta pre kraja susreta obezbedili sebi dvomeč u osmini finala sa engleskim Liverpulom.

Na tri susreta nije bilo golova. Juventus je u Torinu odigrao bez golova sa Ajaksom. U timu iz Amsterdama igrali su Marko Pantelić i Miralem Sulejmani.

Rubin je posle ubedljive pobede u Kazanju protiv Hapoela u Tel Avivu odigrao 0:0 i u osmini finala igraće sa Volfzburgom. Standard je posle velikog preokreta u Belgiji i pobede od 3:2 u Liježu, igrao bez golova u Salzburgu. Milan Jovanović je proveo 72. minuta na terenu.

Valensije je tek posle produžetaka izbacila belgijski Briž. Tim sa Mestalje je vodio još od prvog minuta posle gola Mate, ali je do kraja regularnog toka utakmice ostalo 1:0. Nikola Žigić je bio u startnoj postavi Valensije ali ga je u 57. minut na terenu zamenio Hoakin. Ipak u produžetku je sa dva gola Ernandes obezbedio svom timu plasmanu osminu finala i dva susreta sa Verderom.

Liga Evrope, 1/16 finala:

Verder – Tvente 4:1(0:1)
Pizaro 15, 20, 58, Naldo 27 – De Jong 33
Fenerbahče – Lil 1:1(1:2)
Belozoglu 35
Hapoel Tel Aviv – Rubin Kazanj 0:0 (0:3)
Juventus – Ajaks 0:0 (2:1)
Salzburg – Standard Lijež 0:0 (2:3)
Sporting – Everton 3:0 (1:2)
Veloso 64, Mendes 76, Fernandez 90
Valensija – Briž 3:0 (0:1)
Mata 1, Ernandes 97, 117
Volfzburg – Viljareal 4:1 (2:2)
Džeko 10, Angel (ag) 15, Gentner 41, Grafite 64 – Kapdevila 30

* u zagradi su rezultati prvih mečeva

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve