Nova vest
Fudbal

Sreda, 24.02.2010.

22:46

LE: PSV- Hamburg (TV B92 19.00h)

U četvrtak se igraju revanši 1/16 finala Lige Evrope, a u terminu od 19 časova u centru pažnje biće duel PSV - HSV koji možete da pratite direktno na TV B92.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Nemački tim iz prvog meča sa svog terena ima minimalnu prednost koju je doneo Marsel Jansen iz penala, iako je tim iz Ajndhovena veći deo meča bio bolji rival, stvorio veći broj prilika i kontrolisao duže loptu. PSV ove sezone na svom terenu ni na jednom meču nije postigao više od jednog gola. Očekuje se da Danko Lazović ponovo bude starter za 'filipsovce'.

Trener PSV-a Fred Ruten istakao je da njegov tima nema razloga da se plaši gostiju iako je u minusu od jednog gola.

"Ne plašimo se HSV-a. Oni će se verovatno opredeliti za nešto defanzivniju igru, sa igračem više na sredini terena, tako da će na nama biti da preuzmemo kontrolu nad utakmicom. Između dva tima nema velike razlike. Bili smo izjednačeni prošle nedelje i fizički i psihički. Moćićemo da se nosimo sa njima svih 90 minuta, pa ako treba i u produžecima."

Francisko 'Maza' Rodrigez je takođe optimista pred duel u četvrtak iako nejgovom timu trebaju bar dva gola za prolaz. PSV je svih pet mečeva na svom terenu u LE dobio sa 1:0.

"Znamo da nas očekuje težak izazov ali i dalje imamo dobru šansu da se plasiramo u sledeću fazu. Potrebna su nam bar dva gola, ali osećamo da smo dorasli izazovu. Petrić i Berg su napadači vrhunskog kvaliteta ali i mi imamo iskusne igrače".

PSV nema povređenih igrača, a u tim bi trebalo da se vrati i napadač Eljero Elia koji je izjavio da se oporavio od povrede skočnog zgloba. Ibrahim Afelaj, Stanislav Manolev i Erik Piters će ukoliko dobiju žuti karton propustiti eventualni duel osmine finala.

Ceo Ajndhoven sa nestrpljnjem je očekivao gostovanje Hamburga iz jednog razloga, Ruda Van Nistelroja. Ipak, nekadašnja zvezda PSV-a neće igrati u Holandiji. Iako se bio oporavio i igrao za HSV u poslednja tri meča, uključujući i prvi duel u Ligi Evrope, a bio dvostruki strelac u Bundesligi protiv Štutgarta, nemački mediji prenose da je Nistelroj ponovo istegao mišić. Zbog te povrede verovatno će propustiti i derbi protiv Bajerna u Minhenu u nedelju. Meč će propustiti i kapiten David Jarolim koji je suspendovan.

Trener HSV-a Bruno Labadia nije zabrinut i pored izostanka Nistelroja, Jansena i Jarolima.

"Naš cilj je jasan, želimo u sledeću rundu i finale na našem stadionu".

Finale u Hamburgu želi da igra i Nistelroj.

"Biće veliki meč sa najboljim timom u Holandiji. Duel sa PSV-om će biti test koji će odgovoriti koliko je HSV napredovao. Moramo dobro otvoriti utakmicu jer je PSV jak kući. Želimo da igramo finale koje je na našem stadionu, ali je teško reći šta je za nas prioritet, Bundesliga ili Liga Evrope".

Nistelroj je prošle nedelje prvi put igrao protiv PSV-a gde je stekao reputaciju surovog golgetera.

"Sutra će biti poseban dan za mene. Srce sam ostavio u PSV-u. Nikad nisam sanjao da ću na prvom meču pred domaćim navijačima igrati protiv bivšeg kluba".

Duel PSV - HSV se igra od 19 časova uz direktan prenos na TVB92.

U ostalim mečevima koji se igraju u istom terminu najmanje posla imaće Olimpik iz Marseja. Francuzi su u Kopenhagenu slavili sa sigurnih 3:1 golovima u drugom poluvremenu, pa bi revanš protiv Danaca trebalo da predstavlja samo formalnost.

Liverpul je u duelu dva tima koja su eliminisana iz Lige šampiona minimalnim rezultatom savladao rumunsku Unireu pa će duel u Bukureštu biti potpuno otvoren, iako su englezi ako ništa drugo bar zbog imena favoriti.

Veoma zanimljivo biće u Rimu. Roma je dva puta vodila u Atini protiv Panatinaikosa, ali su 'zeleni' u samom finišu stigli do pobede od 3:2.

Osvajač poslednjeg izdanja Kupa UEFA, ukrajinski Šahtjor je u grupnom delu takmičenja pregazio sve rivale, sem Partizan u Beogradu gde je izgubio 1:0. Međutim, 'rudari' su u prvom meču 1/16 finala izgubili u Londonu od Fulama ali su postigli veoma bitan gol (2:1) koji bi trebalo da im olakša posao na spektakularnoj 'Donbas' areni.

Preostala dva duela nisu imala pobednika u prvom meču. Atletik Bilabao je igrao 1:1 sa Anderlehtom koji će u četvrtak biti diomaćin, a istim rezulttom je završen meč između Atletiko Madrida i Galatasaraja. Sada su Truci domaćini, a atmosfera u na 'Ali Sami Jenu' uvek otežavajuća okolnost za goste ma kako da se zovu i ma ko da igra za njih.

Liga Evrope, 1/16 finala:
PSV - Hamburg 0:1TVB92
Anderleht – Atletik Bilbao 1:1
Marsej – Kopenhagen 3:1
Roma – Panatinaikos 2:3
Galatasaraj – Atletiko Madrid 1:1
Šahtjor - Fulam 1:2
Unirea Urzićeni - Liverpul 0:1

Od 21.05h igraju:
Juventus - Ajaks 2:1 TVB92
Hapoel Tel Aviv - Rubin 0:3
Sporting – Everton 1:2
Valensija – Klub Briž 0:1
Volfzburg - Viljareal 2:2
Salcburg - Standard 2:3
Verder - Tvente 0:1
Fenerbehče – Lil 1 :2

Utorak:
Benfika - Herta 4:0 (1:0), prvi meč 1:1
Aimar 25, Kardoso 48, 62, Garsija 59

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve