Nova vest
Fudbal

Sreda, 24.02.2010.

22:35

Murinjo u Londonu sa golom viška

Fudbaleri Intera pobedili su Čelsi u Milanu sa 2:1, u prvom meču osmine finala Lige šampiona.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ekipa Žozea Murinja odlično je počela utakmicu i povela je već u trećem minutu golom Argentinca Dijega Milita. Taj rezultat je bio na snazi i nakon 45 minuta, a u šestom minutu drugog dela gosti su izjednačili golom Salomona Kalua. Ipak, prednost Italijanima pred revanš u Londonu doneo je još jedan Argentinac Esteban Kambijaso u 55. minutu.

Kapiten Srbije Dejan Stanković odigrao je veoma dobro u domaćem sastavu i zamenjen je pet minuta pre kraja uz ovacije sa tribina, dok je Branislav Ivanović bio jedan od boljih u timu Karla Ančelotija. Ivanović je bio asistent kod gola Kalua.

Revanš meč na programu je za tri nedelje na ’Stamford Bridžu’.

Gosti iz Londona bili su generalno bolji tim tokom 90 minuta, ali nisu iskoristili svoje prilike. Iako su mnogi očekivali tvrd meč sa malo pravih prilika, utakmica je počela potpuno drugačije, golom već u trećem minutu.

Samjuel Eto odlično je proigrao Snajdera koji je loptu prosledio za Milita u šesnaestercu. Sjajni Argentinac je fintom izbacio Džona Terija, a zatim je udarcem u bliži ugao savladao Čeha za startnu prednost.

Nakon početnog šoka Čelsi je zagospodario terenom, a u 15. minutu na ’Meaci’ se čuo uzdah olakšanja. Didije Drogba izveo je strahovito slobodan udarac sa oko 30 metara, Žulio Cezar bio je ’kratak’, ali lopta se od prečke odbila u polje i Inter je preživeo.

U nastavku meča Inter je uspeo da spusti tempo i odalji fudbalere Čelsija od svok šesnaesterca, a u 34. minutu odličnu šansu da duplira prednost imao je Samjuel Eto. Bivši fudbaler Reala i Barselone dobio je odličnu loptu od Veslija Snajdera na petercu, ali nije se najbolje snašao i prilika je propala.

U samom finišu prvog dela viđena je jedna sumnjiva situacija kada je Kalu oboren u kaznenom prostoru. Reprezentativac Obale Slonovače pao je nakon duela sa Tijagom Motom, ali sudija Mehuto Gonzales nije pokazao na penal.

Gosti iz Londona drugi deo su počeli još ofanzivnije, a bekovi Ivović i Maldua više su delovali kao krila u tom periodu.

Takva igra donela je izjednačenje Čelsiju već u 51. minutu. Branislav Ivanović vukao je loptu 40 metara, navukao je tri igrača i odložio je za Kalua koji je šutirao u dalji ugao Cezara sa oko 20 metara. Golman Intera nije najbolje intervenisao i lopta se posle kontakta sa njim odbila u mrežu za 1:1.

Čelsi je tada imao veliku psihološku prednost, ali je Inter tu prednost vratio na svoju stranu samo četiri minuta kasnije. Centaršut Snajder sa leve strane odbio se do Kambijasa koji je šutirao sa ivice kaznenog prostora. Prvi pokušaj Argentinca izblokirao je Ivanović, ali lopta se ponovo odbila do Kambijasa koji je ovoga puta bio precizan za novo vođstvo domaćina.

Samo nekoliko minuta nakon tog gola golman gostiju Petr Čeh se povredio i morao je da napusti teren, što će svakako biti loša vest za Karla Ančelotija. Umesto Čeha na gol Čelsija stao je Portugalac Ilarijo.

U preostalom delu utakmice domaći tim se svesno povukao čekajući priliku iz kontre, ali ona nije došla. Sa druge strane, Čelsi je imao nekoliko propuštenih poluprilika, ali poraz od 2:1 i nije toliko lošt rezultat za londonske ’plavce’ pred revanš.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

115 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

7 h

U fokusu

Vidi sve