Nova vest
Fudbal

Sreda, 24.02.2010.

21:22

Juventus - Ajaks (TVB92, 21.05h)

Fudbaleri Juventusa dočekuju u četvrtak Ajaks (TVB92, 21.05h), u revanš meču 1/16 finala Lige Evrope.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U prvoj utakmici na ’Amsterdam areni’, koju je Juventus dobio sa 2:1, Ajaks je poveo golom Miralema Sulejmanija, a veliku prednost Juveu pred revanš u Torinu doneo je Amauri koji je postigao oba gola za ekipu Alberta Zakeronija.

Torinezi revanš ipak neće dočekati u dobrom raspoloženju pošto su saznali da je Đanluiđu Bufon povređen i da neće braniti u narednih mesec dana.

Trener Juventusa Alberto Zakeroni ne želi iznenađenja, i upozorio je svoje igrače pred revanš da moraju da budu potpuno skoncentrisani.

„Poštovali smo Ajaks pred prvi meč u Amsterdamu, a sada ga još više poštujemo. Bilo je teško za nas da izvučemo pozitivan rezultat u Amsterdamu i moj tim sada mora da pokaže isti nivo odlučnosti“, rekao je Zakeroni.

Juventus je u nedelju pobedio Bolonju u Seriji A sa 2:1. Bio je to drugi trijumf u nizu za ’crno-bele’ kojim su se popeli na četvrto mesto na tabeli. Nakon duže pauze u tim se vratio Mauro Kamonarezi. Pod znakom pitanja je David Trezege, a suspendovan je Hasan Salihamidžić.

Ajaks je protiv Juventusa u Torinu do sada igrao četiri puta, i holandski tim još uvek nije pobedio Juve u Italiji. Ekipa Martina Jola u meč ulazi nakon ubedljive pobede nad Viteseom (4:0), kojom su prišli lideru PSV Ajndhovenu na sedam bodova zaostatka.

„Nismo očekivali da ćemo pobediti Vitese tako lako. Svaki igrač je odradio svoj deo posla, i svaki igrač je želeo da postigne gol na tom meču. Sada moramo da se fokusiramo na pobedu nad Juventusom“, rekao je Jol pred duel u Torinu.

Ajaks će biti bez verovatno najboljeg igrača ekipe Urugvajca Luisa Suareza koji meč propušta zbog suspenzije, ali će u timu, za razliku od prvog meča, biti srpski reprezentativac Marko Pantelić kome bi društvo u napadu mogao da pravi saigrač iz reprezentacije i strelac jedinog gola u prvm meču Miralem Sulejmani.

Duel se igra od 21 čas i pet minuta uz direktan prenos na TVB92.

U preostalim duelima koji se igraju u četvrtak od 21.05h, najbliži plasmanu u narednu rundu je dvostruki uzastopni šampion Rusije Rubin koji je u prvoj utakmici u Kazanju pobedio izraelski Hapoel iz Tel Aviva sa 3:0, i revanš bi za Ruse trebao da predstavlja formalnost.

Veoma zanimljivo trebalo bi da bude u Volfsburgu gde domaćin dočekuje španski Viljareal nakon nerešenih 2:2 na iberijskom poluostrvu. U tom meču Viljareal je poveo, a preokret je sa dva gola doneo odlični Grafite. Na kraju je ’žuta podmornica’ ipak izvukla nerešen rezultat pogotkom Rubena.

Veliki favorit na svom terenu biće španska Valensija koja je u prvoj utakmici izgubila od Briža u Belgiji sa 1:0. ’Slepi miševi’ nemaju dobar rezultat pred revanš na ’Mestalji’ pošto nisu postigli gol u gostima, ali bi i pored toga bilo veliko iznenađenje da Valensija ne prođe u anrednu rundu.

Najzanimljiviji duel pre nedelju dana odigran je u Liježu gde je Standard našeg Milana Jovanovića preokrenuo protiv austrijskog Salcburga od 0:2 do 3:2. Belgijanci su posle golova Marka Janka u prvom poluvremenu delovali potpuno izgubljeno, ali su u drugih 45 minuta nadoknadili i imaće blagu prednost u Austriji. Golove za preokret Belgijanaca postigli su Vicel i De Kamagro.

Everton je na ’Gudisonu’ bio mnogo bolji tim od lisabonskog Sportinga u prvoj utakmici. Imao je tim Dejvida Mojesa 2:0 i odličan rezultat pred revanš u Portugalu, ali je tri minuta pre kraja Silvan Distan napravio penal i Migel Veloso je postigao gol nade za Sporting.

Sasvim solidan rezultat pred revanš ima i Fenerbahče protiv francuskog Lila. Francuzi su u prvom meču na svom terenu pobedili sa 2:1, ali bi gol Turaka u gostima mogao da odluči pobednika ovog dvomeča.

U istoj situaciji kao i valensija nalazi se i Verder koji dočekuje holandski Tvente. Ekipa Tomasa Šafa veliki je favorit u ovom duelu, ali Tvende na ’Vezer’ donosi odličnih 1:0 iz prve utakmice. Jedini gol u Holandiji postigao je Jansen.

Revanš mečevi 1/16 finala (početak u 21.05h):

Juventus – Ajaks (prvi meč 2:1)
Verder – Tvente (0:1)
Fenerbahče – Lil (1:2)
Salcburg – Standard (2:3)
Volfsburg – Viljareal (2:2)
Valensija – Briž (0:1)
Hapoel – Rubin (0:3)
Sporting – Everton (1:2)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve