Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 18.02.2010.

23:31

Partizan sa publikom dočekuje Javor

Komisija za žalbe Zajednice JSL uložila je žalbu FK Partizan i smanjila kaznu sa dve, na jedan meč bez prisustva publike.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

'Crno-beli' su kažnjeni zbog nesportskog ponašanja navijača na derbiju u 13. kolu, a izmenjenu kaznu su odradili protiv OFK Beograda, pa će Javor u 17. kolu dočekati i 'grobari'. Glavna tema zasedanja Zajednice Superlige bio je Hajduk čiji finansijer Nikola Džomba, zbog lošeg stanja terena u Kuli, želi da njegov tima mečeve na proleće igra na stadionu Partizana. Njegov zahtev je odbijen.

"Klubovi su taj predlog odbili kao i mogućnost da igraju na stadionu Crvene zvezde, a Komisija će obići stadion u Kuli u utorak i ako nema uslova da dobije licencu predložiće Hajduku igranje u Apatinu ili nekom drugom gradu u okolini čiji stadion ispunjava zahteve. Na kraju, odluku gde će Hajduk igrati donosi komesar za takmičenje Branislav Delić" - istakao je generalni sekretar Zajednice, Miodrag Janković.

Zajednica je finansijski poslovala negativno sa minusom od 280.000 dinara, ali nije naplatila sva potraživanja. Pet klubova dužnika Čukarički Stankom (21.000 evra), Vojvodina (20.000), Partizan (8.000), Smederevo (7.500) i Jagodina (3.100), obaveze će izimiriti kompenzacijski preko FS Srbije kako bi mogli da nastave šampionat.

Prolećni deo sezone u Jelen Superligi počinje 27. februara utakmicama 16. kola u kojem se sastaju:

Crvena zvezda - Jagodina
Smederevo - Rad
Metalac - Napredak
Vojvodina - Hajduk
Javor – Čukarički
Borac - Partizan
Mladi Radnik - BSK

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve