Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 11.02.2010.

15:19

Počelo suđenje Mandariću i Rednapu

U sudu u Londonu počelo je suđenje vlasniku Lestera Milanu Mandariću i menadžeru Totenhema Hariju Rednapu zbog optužbe da su utajili porez.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Prema navodima optužbe, prekršaj je napravljen u vreme kada je Mandarić bio vlasnik, a Rednap menadžer Portsmuta. Istragom je utvrđeno da je Mandarić sa svog računa u Monaku uplatio Rednapu na račun van Velike Britanije 295.000 dolara i na taj način su obijica izbegli da plate porez i nacionalno osiguranje.

Mandarić i Rednap su zajedno došli na ročište i sudiji su samo dali lične podatke, a potom su saslušali navode optužbe i upoznali se sa procedurom suđenja.

Obojici je prethodno odobreno da uz plaćanje kaucije budu na slobodi, a na narednom ročištu, koje je zakazano za 14. april, Mandarić i Rednap će se izjasniti o krivici i izneti odbranu.

Po izlasku iz sudnice, Mandarićev advokat Mark Vilson je rekao da je njegov klijent "iznenađen i veoma razočaran odlukom tužilašta da mu se sudi".

"Uvereni smo da će optužba pasti i da će Mandarć iz svega ovoga izaći sa neokrnjenom reputacijom poštenog poslovnog čoveka", rekao je Vilson.

Rednap je Portsmut preuzeo u martu 2002. godine i naredne sezone uveo ga je u Premijer ligu. Posle svađe sa Mandarićem otišao je iz kluba 2004. godine. Naredne godine se vratio i Portsmut je 2008. trijumfovao u FA kupu. Mesec dana posle tog uspeha, Rednap je napustio Portsmut i preuzeo Totenhem.

Mandarić je Portsmut kupio 1998, a prodao ga je Aleksandru Gajdamaku 2006. godine i kupio drugoligaš Lester.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve