Nova vest
Fudbal

Petak, 05.02.2010.

20:47

PL: Biti ili ne biti za Arsenal

Ovog vikenda igraju se mečevi 25. kola Premijer lige, a u centru pažnje biće dva gradska derbija, londonski Čelsi - Arsenal i merzisajdski Liverpul - Everton.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Čelsi i Arsenal mogu mnogo toga da reše kada je u pitanju borba za titulu jer bi 'tobdžije', posle poraza od Mančester junajteda u prošlom kolu, novim neuspehom šanse za prvo mesto svele na minimum. Liverpul sa druge strane mora da pobeđuje ukoliko želi bar u Ligu šampiona, dok Everton, takođe, traži bodove za Evropu.

I dok tri od četiri glavna kandidata za titulu igraju derbije, aktuelni šampion Mančester junajted, koji je u velikoj formi, dočekuje fenjeraša Portsmut koji je nedavno završeni zimski rok uglavnom koristio za prodaju nego za kupovinu igrača, a 'pompejci' u nastavak ne baš blistave sezone ulaze i sa novim vlasnikom Belramom Čainraijem iz Hong Konga koji, takođe, planira da proda klub pošto ga stabilizuje.

Jedan od zanimljvijih duela kola, koji bi u nekoj drugoj situaciji bio i derbi vikenda, odigraće Totenhem i Aston Vila. 'Spursi' su trenutno četvrti na tabeli sa samo dva boda više od Vile koja je sedma. Oba tima svakako žele plasman u Ligu šampiona. Iako su dueli ova dva tima u Londonu u prošlosti donosili veliki broj golova (4:4, 5:1), na poslednja tri meča postignuta su samo tri gola (1:0, 1:1, 0:0). Totenhem nikako da stabilizuje formu u poslednje vreme jer je pobedio samo dva puta u poslednjih pet utakmica, dok Aston Vila pre sedam dana pobedom nad Fulamom (2:0) prekinula niz od četiri meča bez trijumfa.

Mančester Siti od dolaska Roberta Manćinija na mesto trenera igra fenomenalno, a na poslednjih pet od šest utakmica je pobedio. 'Građani' u ovom kolu gostuju Hal Sitiju koji su u gostima poslednji put pobedili pre 101. godine.

Sanderlend je ušao u crnu seriju pa već osam kola ne zna za pobedu što je 'crne mačke' približilu začelju tabele. Ipak, u goste na stadion 'Svetlosti' dolazi Vigan Vladimira Stojkovića koji je, takođe, daleko od dobre forme (jedna pobede u poslednjih pet mečeva).

Premijer liga, 25. kolo:
13:45h Liverpul - Everton
16.00h Stouk - Blekburn
16.00h Sanderlend - Vigan
16.00h Barnli – Vest Hem
16.00h Mančester junajted - Portsmut
16.00h Bolton - Fulam
16.00h Hal – Mančester siti
18.30h Totenhem – Aston Vila

nedelja:
14:30h Birmingem – Vulverhempton
17.00h Čelsi - Arsenal

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve