Nova vest
Fudbal

Petak, 05.02.2010.

16:50

Antić i Karadžić na žrebu u Varšavi

Žreb kvalifikacionih grupa za Evropsko prvenstvo 2012. godine održaće se u nedelju u Varšavi.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U delegaciji Fudbalskog saveza Srbije biće predsednik i generalni sekretar Tomislav Karadžić i Zoran Laković, selektor Radomir Antić i tim menadžer Aleksandar Bošković. Tokom juna 2012. godine 16 najboljih evropskih selekcija takmičiće se za naslov najboljeg na "starom kontinentu" - u Poljskoj (Varšava, Gdanjsk, Poznanj i Vroclav), odnosno Ukrajini (Kijev, Harkov, Donjeck i Ljvov).

U kvalifikacijama će učestvovati 51 evropska reprezentacija. Dve preostale, zemlje suorganizatori Poljska i Ukrajina, obezbedile su direktan plasman na kontinentalni šampionat.

Igraće se po dvokružnom bod sistemu, kod kuće i na strani. Pobednici devet kvalifikacionih grupa i najbolja drugoplasirana reprezentacija obezbediće direktan plasman na prvenstvo, dok će preostalih osam selekcija koje na kraju takmičenja zauzmu druga mesta po grupama igrati baraž susrete po klasičnom principu.

Posebna tabela drugoplasiranih selekcija biće formirana na taj način što će se drugoplasiranima iz grupa sa po šest učesnika odbaciti ostvareni rezultati protiv poslednje plasiranih timova, što će ih sve dovesti u isti položaj.

Reprezentacije će na početku žreba biti raspoređene u šest "šešira" po kvalitetu. Najkvalitetniji će biti prvi, a najslabiji šesti "šešir". U prvom, drugom, trećem, četvrtom i petom "šeširu" biće po devet selekcija, a u šestom će biti njih šest (ukupno 51). Reprezentacija Srbije će ovom prilikom, kako smo već saopštili, biti u drugom po kvalitetu "šeširu".

Evropske reprezentacije će 7. februara zauzeti sledeća mesta na žrebu:
Prvi "šešir":
Španija, Nemačka, Holandija, Italija, Engleska, Hrvatska, Portugalija, Francuska i Rusija
Drugi "šešir": Grčka, Švedska, Češka, Švajcarska, Srbija, Turska, Danska, Slovačka i Rumunija
Treći "šešir": Izrael, Bugarska, Finska, Norveška, Republika Irska, Škotska, Severna Irska, Austrija i Bosna i Hercegovina
Četvrti "šešir": Slovenija, Letonija, Mađarska, Litvanija, Belorusija, Belgija, Vels, BJR Makedonija i Kipar
Peti "šešir": Crna Gora, Albanija, Estonija, Gruzija, Moldavija, Island, Jermenija, Kazahstan i Lihtenštajn
Šesti "šešir": Azerbejdžan, Luksemburg, Malta, Farska ostrva, Andora i San Marino

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve