Nova vest
Fudbal

Utorak, 02.02.2010.

17:44

Partizan savladao Hirošimu, 2:0

Fudbaleri Partizana savladali su ekipu Hirošime sa 2:0 u prijateljskoj utakmici odigranoj u Antaliji.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

Strelci za ’crno-bele’ bili su Nemanja Tomić u šestom i Brana Ilić u 61. minutu. U 11. minutu Kamberović je skrivio penal i dobio crveni karton, a umesto njega u igru ušao je Knežević, pošto s obzirom na to da se radi o trening meču nije bilo isključenja. Mladen Božović je odbranio jedanaesterac.

Partizan je meč počeo u sastavu Mladen Božović, Kamberović (od 11. Knežević), Marko Jovanović, Krstajić, Lomić, Petrović, Fejsa, Saša Ilić, Davidov, Tomić i Dijara, u drugom poluvremenu su nastupili Mladen Božović (od 68. Darko Božović), Knežević, Marko Jovanović (od 75. Krneta), Stanković, Lomić (od 60. Lazevski) – Fejsa (od 70. Popara), Petrović (od 60. Brašanac) – Tomić (od 65. Mijić), Moreira, Davidov (od 60. Brana Ilić) – Kleo.

U kombinaciji za meč nisu bili Branislav Jovanović, Radosavljević i Vašington.

Prvi gol postigao je Nemanja Tomić u sedmom minutu.

Saša Ilić je kreirao napad Partizana, prosledio loptu do Marka Lomića, njegov centaršut s leve strane ispratio je mladi reprezentativac i prvim golom na pripremama 'načeo' ekipu Hirošime, 1:0.

Nepun minut kasnije Dijara je pogodio stativu, a u 11. minutu Kamberović je sa leđa srušio Jamazakija u šesnaestercu 'crno-belih'.

Kažnjen je crvenim kartonom (s obziorm na trening karakter utakmice, sa pravom zamene), ali Japancima ni penal nije bio dovoljan da izjednače. Čovek nad kojim je prekršaj napravljen izveo je jedanaesterac, njegovu nameru pročitao Mladen Božović i uspeo da odbrani gol.

U 19. minutu i Aleksandar Davidov je pogodio stativu.

U drugom poluvremenu sve značajno odvijalo na polovini Hirošime. Posle prilika Fejse u 49. minutu, šuta iz daljine Srđe Kneževića u 57, i dva 'zicera' Brane Ilića u istom napadu u 62. minutu, konačan rezultat postignut je dva minuta kasnije.

Kleo je odložio loptu na levu stranu, a Brana Ilić sjajnim udarcem pogodio cilj.

"Nema razloga za euforiju, bio je ovo samo odličan trening. I dalje analiziramo, protiv Hirošime video sam i dobre i loše detalje. Koračamo stepenik po stepenik napred, međutim, ne želim da budem neskroman, smatram da kako vreme odmiče popravljamo igru," rekao je posle utakmice trener Stevanović i pohvalio mlade igrače, Brašanca, Krnetu i Poparu, "Oni pokazuju koliko vole Partizan, igraju srcem i ponekad moramo da im smirujemo emocije. I stariji su protiv Japanca imali zapaženu ulogu, zbog čega sam uveren da ćemo na proleće igrati za uživanje Grobara."

U prethodnim pripremnim mečevima, Partizan je poražen od Brašova (0:3) i remizirao je sa Ridom (0:0). Sledeći test 'crno-beli' će imati u četvrtak kada se sastaju sabugarskim Liteksom iz Loveča.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve