Nova vest
Fudbal

Nedelja, 31.01.2010.

20:07

KAN: Egipat odbranio trofej

Fudbaleri Egipta odbranili su trofej afričkog Kupa nacija pošto su u finalnoj utakmici u Luandi savladali selekciju Gane rezultatom 1:0.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Strelac pobedonosnog gola bio je Mohamed Nađi u 85. minutu. Pogotkom rezerviste Nađija Egipćani su ostvarili podvig i osvojili ukupno sedmu titulu prvaka Afrike, a treću uzastopnu, što do sada nikome nije pošlo za rukom.

Ekipat je takođe produžio seriju nepobedivosti na Kupu nacija na neverovatnih 19 utakmica. Mlada reprezentacija Gane, koju sa klupe predvodi Srbin Milovan Rajevac, na ovom turniru je igrala bez nekoliko najboljih igrača i sam plasman u finale za njih je uspeh.

Titulom na Kupu nacija Egipćani su se iskupili za neuspeh u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, gde su ispali u baražu. Egipat je u novembru poražen od Alžira na neutralnom terenu u Sudanu rezultatom 1:0, čime se oprostio od svetske smotre u Južnoj Africi.

Novu šansu za dokazivanjem Gana će imati na predstojećem Mondijalu u Južnoj Africi, gde će se takmičiti u D grupi sa Srbijom, Nemačkom i Australijom.

Turnir u Angoli održan je u senci napada na fudbalere Togoa, koji su kasnije odustali od takmičenja. Reprezentativci te zemlje napadnuti su 8. januara na putu za Luandu i tom prilikom ubijeni su jedan od trenera tima i predstavnik za štampu nacionalne federacije, a više ljudi je bilo ranjeno.

Naredni afrički Kup nacija 2012. godine zajednički će organizovati Gabon i Ekvatorijalna Gvineja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve