Nova vest
Fudbal

Subota, 30.01.2010.

14:57

Johanezburg baza Srbije na SP

Fudbalski savez Srbije objavio je da će srpski nacionalni tim na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi biti smešten u hotelu „Sanisajd park“ u Johanezburgu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Savez je u subotu, takođe, o tome zvanično obavestio i Svetsku fudbalsku federaciju (FIFA), čime je započeo proceduru i formalnog preuzimanja tog objekta i dobijanja neophodnih potvrda od strane organizatora takmičenja.

Izboru baznog kampa za selektora reprezentacije Srbije Radomira Antića i njegove izabranike prethodile su tri inspekcije od strane delegacije FSS, u avgustu i decembru prošle godine, dok se u Južnoj Africi trenutno nalaze generalni sekretar Zoran Laković i menadžer reprezentacije Aleksandar Bošković. Na osnovu njihove analize i obavljenih kontrola, kao i u dogovoru sa nadležnima, Savez je i zvanično potvrdio mesto u kojem će biti smešten nacionalni tim Srbije.

Laković i Bošković su FIFA obavestili o izboru hotela na sastanku održanom u Johanezburgu sa Lalijem Varnekeom, šefom FIFA Odeljenja za smeštaj reprezentacija, osobom koja rukovodi tim procesom.

Hotel „Sanisajd“ je smešten u parku u jednom od najlepših delova Johanezburga, Parktaunu. Deo hotela u kojem će biti smešteni reprezentativci Srbije je izgrađen pre nekoliko godina, sobe su prostrane, a u samoj zgradi se nalaze i sve potrebno za normalan rad i život. Selekcija Srbije će u „Sanisajdu“ biti smeštena od 8. juna u tokom utakmica po grupama (13. juna protiv Gane, 18. juna protiv Nemačke i 23. juna protiv Australije), a izvršena je i preliminarna rezervacija objekta u periodu utakmica osmine finala. Po Pravilniku o takmičenju, od četvrtfinala reprezentacije će koristiti transfer hotele u gradovima u kojima igraju susrete.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve