Nova vest
Fudbal

Sreda, 27.01.2010.

23:14

Runi srušio Siti na "Teatru snova"

Mančester junajted plasirao se u finale Karling (Liga) kupa pobedom nad gradskim rivalom Sitijem od 3:1, a ukopnom od 4:3.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Junak ’Crvenih đavola’ bio je najbolji igrač ovog tima Vejn ’Vaza’ Runi koji je u sudijskoj nadoknadi glavom savladao Šeja Givena i srušio snove Sitija o finalu sa Aston Vilom. Prethodno su Skols i Kerik preokrenuli zaostatak Junajteda iz prvog meča, ali je Tevez sjajnim golom u 76. minutu najavio penale.

Junajted je do prvog gola došao preko veterana Pola Skolsa koji je posle neuspešne akcije Gigsa i Nanija dobio loptu na ivici kaznenog prostora i preciznim udarcem loptu posao po zemlji u dalji ugao Givenovog gola. Old Traford proključao je u 71. minutu kada je Majkl Karik na asistenciju Flečera kao i Skols po zemlji poslao loptu u dalji ugao i potpuno preokrenuo prednost Sitija iz prvog meča.

Međutim, samo pet minuta kasnije Karlos Tevez, definitivno najomraženiji fudbaler u 'crvenom' delu Mančestera prelepim golom na centaršut Belamija vraća SIti u igru i ponovo provocira navijače koji su ga do prošle sezone obožavali. Ipak, početkom drugog minuta sudijske nadoknade Vejn Runi je pokazao ko je još uvek 'gazda' u Mančesteru. Gigs je posle kornera ponovo fenomenalno centrirao ubacivši loptu na petarac, a najbolji strelac tima Runi je bio skoro sam što mu je samo olakšalo da glavom zakuca loptu u mrežu nemoćnog Givena.

Ovo je drugi put ove sezone da Junajted utakmicu protiv gradskog rivala dobija u poslednjim trenucima, a veterani Rajan Gigs i Pol Skols su ponovo pokazali koliko znače Mančester junajtedu iako su u poznim igračkim godinama. I ovaj meč je kao prethodne obeležila velika netrpeljivost među igračima dva tima što je dovelo do velikog broja grubih prekršaja.



Siti će ipak i dalje morati da čeka na trofej kojeg nema već 34 godine, dok će Mančester junajted 28. februara u finalu na ’Vembliju’ trofej u Liga kupu braniti protiv Aston Vile koja je sa ukupnim rezultatom 7:4 eliminisala Blekburn.

Karling kup, polufinale:
Mančester junajted – Mančester siti 3:1 (0:0), prvi meč 1:2
Skols 51, Karik 71, Runi 90 – Tevez 76

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve