Nova vest
Fudbal

Sreda, 27.01.2010.

14:54

FKCZ: "Ova uprava radi po zakonu"

Aktuelna uprava Crvene zvezde istakla je da tokom njenog mandata nije bilo nezakonitih radnji u klubu, a da za prethodni period ne može da odgovara.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

"Nova uprava FK Crvena zvezda izabrana je 26. maja prošle godine. Za ovih osam meseci klub je realizovao samo dva transfera, čija je vrednost bila veća od milion evra", navodi se u saopštenju Zvezde dostavljenom agenciji Beta.

"To su transferi Nenada Milijaša i Igora Burzanovića. Milijaš je prešao u engleski Vulverhempton za sumu od 2,9 miliona funti, dok je Burzanović otišao u japansku Nagoju za million evra", dodaje se u saopštenju.

Klub sa 'Marakane' podsetio je i da su pomenuti igrači u Zvezdu došli pre sadašnjeg rukovodstva, a da je sav novac od njihovih transfera uplaćen na račun kluba i da je uredno plaćen porez.

"Mi radimo javno i transparentno. Objavljujemo svaki podatak o našim dugovima i prihodima i jedini smo klub u zemlji koji to čini", ističe se u saopštenju objavljenom povodom pisanja beogradsko lista Kurir.

Taj list je objavio da su braća Darko i Duško Šarić, za kojima je raspisana Interpolova poternica zbog sumnje da su organizovali krijumčarenje kokaina, prala novac preko Crvene zvezde. Čelnici Zvezde odlučno su negirali te optužbe, ali su se ogradili da ne mogu da garantuju za poteze prethodne uprave.

"Da li su se u prethodnom periodu, tokom rukovođenja nekih drugih ljudi, u klubu dešavale čudne stvari sa transferima nije pitanje za Zvezdu. Da je sve bilo u redu, ne bi nam bio ostavljen dug od 27 miliona evra", naglašava se u saopštenju 'crveno-belih'.

"Sa velikim zadovoljstvom ćemo sarađivati u svakoj istrazi o transferima koja se, eventualno, bude sprovodila, jer, ako je bilo nezakonitosti, najviše je oštećena Crvena zvezda", ocenila je uprava Zvezde i podsetila na činjenicu da su već mnogo puta sarađivali sa istražnim organima koji su ispitivali na desetine transfera u tom klubu.

Uprava Zvezde je izrazila i uverenje da je pisanje Kurira deo kampanje čiji je cilj destabilizacija kluba. 'Crveno-beli' su, takođe, odbacili spekulacije da je u nelegalnim aktivnostima učestvovao i sportski direktor Zvezde Ivan Adžić, uz ocenu da njemu podmeću upravo oni koji su zarađivali na tom klubu.

"Ovo nije prvi pokušaj podmetanja lažnih prica o Ivanu Adžiću i to od ljudi koji su više nego dobro zarađivali sa prošlim upravama, a sada zahvaljujući Adžiću ne smeju da priđu 'Marakani' dok ne objasne novoj upravi sve svoje poslove", navodi se u saopštenju Zvezde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve