Nova vest
Fudbal

Subota, 23.01.2010.

23:15

Rise srušio Juventus u Torinu

Fudbaleri Rome pobedili su u Torinu ekipu Juventusa sa 2:1 (0:0) u derbi utakmici 21. kola italijanskog fudbalskog prvenstva.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Juventus je poveo u 51. minutu golom Alesandra Del Pijera, izjednačio je u 68. Frančesko Toti iz penala, a gol za preokret i pobedu 'vučice' postigao je Jon Arne Rise glavom u nadoknadi vremena. Romi je ovo bila 11. uzastopna prvenstvena utakmica bez poraza, dok je Juventus zabeležio čak peti poraz u poslednjih šest mečeva.

Torinska "stara dama" povela je u 51. minutu preko Alesandra del Pijera, koji je preciznim šutem sa 15 metara pogodio levio ugao mreže Rome. Domaćin je imao gol prednosti samo do 68. minuta, kada je Fabio Groso u svom šesnaestercu faulirao Rodriga Tadeija, a siguran izvođač penala bio je kapiten Rome Frančesko Toti.

Gosti su od 82. minuta imali igrača više, pošto je golman Juventusa Đanluiđi Bufon van kaznenog prostora oborio Jona Arnea Rise i zaradio crveni karton. Roma je brojčanu prednost uspela da iskoristi u trećem minutu sudijske nadoknade vremena, kada je David Pizaro odlično centrirao do Risea, koji je glavom sa sedam metara poslao loptu u dalji ugao gola rezerviste Aleksa Maningera.

Fudbaleri Katanije pobedili su na svom terenu ekipu Parme sa 3:0 (1:0), u prvoj utakmici 21. kola Serije A i pomerili se sa pretposlednje pozicije na tabeli.

U derbiju 21. kola u nedelju se sastaju dve prvoplasirane ekipe Serije A i gradski rivali Inter i Milan.

Rezultati i parovi 21. kola Serije A:
Katanija - Parma 3:0 (1:0)
Maskara 15, Martinez 71, Marimoto 77
Juventus - Roma 1:2 (0:0)
Del Pijero 51 - Toti 68p, Rise 90

nedelja:
Bolonja - Bari
Đenoa - Atalanta
Lacio - Kjevo
Liverono - Napoli
Palermo - Fiorentina
Sijena - Kaljari
Udineze - Sampdorija
Inter - Milan

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Španski sud blokirao račun Pikeu

Španski sud naložio je zamrzavanje bankovnog računa kompanije koju vodi Đerar Pike, dok traje istraga o poslovnom dogovoru da se takmičenje domaćeg Superkupa prebaci u Saudijsku Arabiju.

Beta

23:47

11 h

U fokusu

Vidi sve