Nova vest
Fudbal

Subota, 23.01.2010.

18:46

Četiri gola Runija za prvo mesto

Fudbaleri Mančester junajteda pobedili su u subotu Hal siti sa 4:0 (1:0) golovima Vejna Runija i preuzeli lidersku poziciju na tabeli Premijer lige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Runi je prvi gol dao u osmom, a ostala tri u poslednjih deset minuta meča. Duel na 'Old Trafordu' obeležio je i povratak na teren Rija Ferdinanda. Mančester se sada nalazi na prvom mestu na tabeli sa 50 bodova, dva više od Arsenala koji ima utakmicu manje i Čelsija koji ima dva meča zaostatka. Hal je 18. na tabeli sa gol razlikom -26, najgorom u ligi.

Mančester je bio dominantan u prvih 45 minuta ali je stigao samo do jednog gola koji je postigao Runi u osmom minutu posle šuta Pola Skolsa i odbrane Mihila. U nastavku je Junajted nastavio da opseda gol gostiju ali je odbrana Hala odolevala sve do poslednjih deset minuta. U finišu je Runi potpuno razbio 'Tigrove' sa tri gola koja su mu namestili Gibson, Berbatov i jedan od najboljih igrača na terenu Portugalac Nani.

Ekipe Arsenala i Čelsija svoje utakmice 23. kola engleskog prvenstva igraju u sredu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve