Nova vest
Fudbal

Nedelja, 17.01.2010.

21:44

Kamerun pobedio Zambiju u trileru

Fudbaleri Kameruna pobedili su Zambiju sa 3:2, u drugoj utakmici drugog kola u grupi D na Kupu afričkih nacija koji se igra u Angoli.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Kamerunci su gubili na poluvremenu, a do pobede su došli golom Idrisua četiri minuta pre kraja. Kamerun sada ima tri boda i na drugom mestu je na tabeli iza Gabona koji ima bod više. U prvom meču drugog kola ove grupe Gabon i Tunis odigrali su nerešeno 0:0.

Ekipa Pola Le Gvena koja je u prvom kolu poražena od Gabona, loše je počela i drugi meč na Kupu nacija, pošto je Zambija već u osmom minutu povela golom Mulenge.

Zambijci su vođstvo zadržali i na poluvremenu, a u drugih 45 minuta Kamerun je postigao tri, a Zambija još jedan gol. Prvo je u 68. minutu Žeremi nakon velike greške golmana Zambije izjednačio, da bi samo četiri minuta kasnije napadač Intera Samjuel Eto potpuno preokrenuo rezultat.

Ipak, Zambija se nije predavala i osam minuta pre kraja došla je do izjednačenja pogotkom Katonga iz jedanaesterca. Kamerunce je samo pobeda ostavljala u igri za plasman u narednu fazu, a četiri minuta pre kraja gol vredan tri boda za tim Pola Le Gvena postigao je Idrisu nakon asistencije Žeremija.

U poslednjem kolu D grupe 21. januara se sastaju Gabon - Zambija i Kamerun - Tunis.

Tabela:
1. Gabon..............1 1 0 1:0 4
2. Kamerun.........1 0 1 3:3 3

3. Tunis................0 2 0 1:1 2
4. Zambija...........0 1 1 3:4 1

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve