Nova vest
Fudbal

Nedelja, 17.01.2010.

10:40

Aleksić potpisao za Đenou

Doskorašnji fudbaler Vojvodine i mladi reprezentativac Srbije Danijel Aleksić potpisao je u subotu ugovor sa italijanskom Đenoom na 4,5 godine.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

„Presrećan sam. Ugovor sam potpisao u noći između petka i subote, a trenutno nisam svestan šta mi se dešava i da ću da živim ovde. Sve je super i klub i grad, u ekipi su mi dva zemljaka. Ostajem još dan-dva u Đenovi, da obavim lekarske preglede i da se upoznam sa čelnicima kluba, a od nedelje se vraćam u Novi Sad da se pozdravim sa bivšim saigračima“, rekao je Aleksić za „Sport“.

Predsednik kluba Ratko Butorović nije želeo da otkriva visinu transfera, ali je pomenuo da je u pitanju suma veća od 2.2 miliona evra, koliko je nudio moskovski CSKA.

Uslovi njegovog prelaska u Đenou se znaju, ali ne mogu da govorim o sumi koju je on zaradio. Takođe, visina obeštećenja koje pripada Vojvodini ostaje u domenu poslovne tajne. Mogu da kažem da je postignuta mnogo viša cifra. Žao mi je što CSKA nije ozbiljno shvatio našu priču , jer Vojvodina nije bežala od saradnje sa velikim klubom iz Moskve. S druge strane, drago mi je što je u Đenovi, jer je reč o klubu koji forsira mlade igrače pa će, izvesno je, imati dosta prilika da pokaže umeće“, rekao je Butorović.

Potpredsednik Vojvodine, Dušan Pajović, izjavio je da je najveći „krivac“ za Aleksićev prelazak u Đenou, Vladimir Jugović.

Završili smo posao na zadovoljstvo sve tri strane, najpre Danijelove, zatim i dva kluba“, dodao je Pajović.

Istovremeno, interesovanje za kapitena Vojvodine, Dragana Mrđu, pokazao je još jedan klub iz Serije A – Udineze. Pored ’zebri’, Mrđu bi u svojim redovima želeli da vide i Kjevo, ali i klubovi iz Turske i Rusije.

Istina je da postoje neke dileme, ali to ćemo da razrešimo za koji dan. Vojvodina je ozbiljan klub i ne želimo da pričamo o transferima dok se ne ostvare“, rekao je Butorović.

Vojvodina bi mogla da proda još jednog mladog igrača, pošto je za 19-godišnjeg Slobodana Medojevića zainteresovan Volfsburg.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve