Nova vest
Fudbal

Subota, 16.01.2010.

12:30

Ugovorena tri meča pred SP 2010

Fudbalska reprezentacija Srbije sastaće se sa selekcijama Alžira, Novog Zelanda i Poljske u okviru priprema za Svetsko Prvenstvo u Južnoj Africi.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Prvi rival biće Alžir kome će Srbija gostovati trećeg marta. Istovremeno je odlučeno da Srbija završne pripreme za Južnu Afriku obavi u Austriji, gde će sparing partneri našoj selekciji biti reprezentacije Novog Zelanda i Poljske.

Do početka završnih priprema FIFA međunarodnim kalendarom takmičenja predviđen je samo jedan termin za reprezentacije, a reč je o sredi, 3. martu. Tog dana, a na osnovu dogovora između dva nacionalna saveza, Srbija će gostovati u Alžiru. Domaća selekcija je učesnik predstojećeg Mondijala, a trenutno se takmiči na Prvenstvu Afrike.

Meč Alžir - Srbija biće odigran na stadionu "Peti jul". Vreme početka biće naknadno određeno, a FS Srbije će takođe pravovremeno saopštiti domaćoj javnosti plan puta i rada tom prilikom.

U južnoafričkom gradu San Sitiju će od 22. do 24. februara biti održan Radni sastanak svih timova-učesnika, a tom prilikom biće predstavljeni svi važni tehnički podaci o pripremama i samom takmičenju. U svakom slučaju, a na osnovu predloga članova Stručnog štaba "A" reprezentacije predvođenih selektorom Radomirom Antićem, već su zakazane dve prijateljske utakmice našeg tima u periodu završnih priprema.

Odlučeno je da reprezentacija Srbije završne pripreme za Svetsko prvenstvo provede u Austriji. Naša selekcija biće smeštena u okolini Salcburga, u gradu Leogangu i hotelu "Kralerhof". Već je obavljena inspekcija ovog objekta, kao i uslova za treniranje naše selekcije.

Hotel se nalazi na par minuta od stadiona za treninge koji zadovoljava UEFA standarde, a u njemu su tokom priprema za Evropsko Prvenstvo 2008. boravili reprezentativci Rusije.

Tokom priprema u Austriji biće odigrane i dve utakmice. Dogovoreno je da protivnici budu reprezentacije Novog Zelanda i Poljske. Oba meča biće odigrana u blizini baze srpske reprezentacije, a očekuje se da njima prisustvuje i veliki broj navijača naše zemlje. U narednom periodu biće saopšteno u kojim terminima, gradovima i na kojim stadionima će biti odigrani susreti protiv pomenutih rivala.

Definisani plan priprema predviđa i treću prijateljsku utakmicu. Za sada, zna se da će ona biti odigrana u subotu, 5. juna, u Beogradu, kao završni, slavljenički čin ispraćaja reprezentativaca Srbije na Mundijal.

Srbija će se na Svetskom Prvenstvu takmičiti u grupi D, zajedno sa selekcijama Gane, Nemačke i Australije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve