Nova vest
Fudbal

Petak, 15.01.2010.

22:08

KAN: 'Slonovi' lako sa Ganom

Obala Slonovače ubedljivo je savladala Ganu sa 3:1 u meču grupe B Kupa afričkih nacija.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Obala Slonovače je tako postala prva ekipa koja je obezbedila plasman u u četvrtfinale. Strelci za pobedničku ekipu bili su Žervionjo u 23, Tijene u 66. i Drogba u 90. minutu, dok je jedini gol za Ganu postigao Gijan iz penala u samom finišu meča. ’Slonovi’ su od 56. minuta igrali sa igračem manje pošto je Emanuel Ebue isključen zbog oštrog starta nad Agjemangom sa leđa.

Prvi gol je viđen u 23. minutu posle kontranapada koji je pokreuo Jaja Ture, a Žervinju je asistirao Salomon Kalu. Na 2:0 povisio je Saka Tijene sjajnim pogotkom iz slobodnog udarca sa desne strane, dok je treći pogodak bio minijatura Salomona Kalua koji se po levoj strani bukvalno igrao sa odbranom Gane, a onda je savršenim centaršutem pronašao Didijea Drogbu koji je glavom lako pogodio mrežu.

U sudijskoj nadoknadi, par minuta posle Drogbinog gola, dosuđen je penal za ekipu Milovana Rajevca, budućeg protivnika Srbije na Svetskom Prvenstvu, a siguran izvođač bio je Asamoa Gijan.

Obala Slonovače posle dva odigrana meča u okrnjenoj grupi B ima četiri osvojena boda i obezbedila je plasman među osam najboljih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Srpski fudbal

Piksi na EURO misiji – prva stanica Torino

Dok fudbalska Evropa odbrojava do početka samita najboljih kontinentalnih selekcija koji se održava u Nemačkoj od 14. juna, selektor Dragan Stojković sa najbližim saradnicima radi na pripremama za najveći fudbalski događaj u 2024. godini.

FSS

13:29

3 h

U fokusu

Vidi sve